Resultaten
Trudo Toren

Trudo werkt op Strijp-S aan een spectaculair project dat van zich zal doen spreken. Pal achter de Apparatenfabriek verrijst een 70 meter hoge, bijzondere woontoren. Een nieuw, niet te missen baken voor onze stad: de Trudo Toren die internationaal de Trudo Vertical Forest gaat heten. De oplevering staat (voorlopig) gepland rond de bouwvak 2021. 

Heb je interesse om hier te wonen en ben jij 'uit het juiste hout gesneden'? Kijk snel of jij aan de criteria voldoet, check de projectenpagina van Trudo

 

Referentie voor de Trudo toren is Bosco Verticale in Milaan. Een toren met inderdaad een ‘verticaal bos’, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Stefano Boeri Architetti The studio. Boeri tekende voor vergelijkbare projecten in Zwitserland en China. Zijn ontwerp voor Strijp-S is uniek in Nederland.   

125 Bomen, 5.200 planten en struiken 
De Trudo toren biedt plaats aan 125 sociale huurwoningen. Compacte en comfortabele lofts van 50 m2 en 3,5 meter hoog. Elke loft krijgt een balkon en twee grote groenbakken. In die bakken komen maar liefst 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat ook hier straks een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350 m2. 

Een groene oase in de stenige omgeving van Strijp-S. 

Een uniek woon- én leefmilieu 
“Stedelijke bebossing verbetert het leefmilieu van de stad. Maar dat niet alleen. Het biedt ons ook een kans om de leefomstandigheden te verbeteren van de mensen die in die stad wonen. De Trudo toren op het voormalige fabrieksterrein van Philips is daar een uitgesproken voorbeeld van. Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw. De woontoren biedt met zijn 19 verdiepingen plaats aan 125 appartementen voor starters.. Comfortabele woningen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens, die vanaf het balkon een fantastisch uitzicht bieden op het bos met honderden volwassen bomen en duizenden struiken van de meest uiteenlopende soorten. Een aantrekkelijke woonomgeving voor mensen met een bescheiden inkomen. Én een unieke bijdrage aan het beantwoorden van de grote klimaatuitdagingen in onze samenleving.” - Quote van Stefano Boeri, architect 

Lokale partijen 
Voor het ontwerp van het ambitieuze groenplan werken de landschapsarchitecten van Stefano Boeri Architetti, Laura Gatti, nauw samen met DuPré Groenprojecten uit Helmond en kwekerij Van den Berk uit Sint-Oedenrode. Trudo levert de woontoren op inclusief het groen en blijft daarna verantwoordelijk voor het onderhoud.

Publieke functies in de plint 
Zoals ook elders op Strijp-S komen op de begane grond publiektrekkende functies, zoals retail en horeca. Op de eerste verdieping bevinden zich bergingen voor de loftbewoners en circa 350 m2 kantoorruimte. Voor parkeren is er volop ruimte in het Veemgebouw.

Duurzaam ontwerp 
Een groene oase in de stenige omgeving van Strijp-S. Op jaarbasis goed voor zo'n 50.000 kilo CO2-absorptie en 13.750 kilo zuurstof. Wederom een uniek woonmilieu voor Eindhoven.

Oplevering
De oplevering staat (voorlopig) gepland rond de bouwvak 2021.