Resultaten
di 17 okt 2023

One of a kind: StuntStepCenter in de Trudo Toren

Wat elf jaar geleden begon als hobby is uitgegroeid tot een stuntstepwinkel met twee vestigingen. Wat eigenaar Derrick Kraan en zijn team zo bijzonder maakt? Ze zijn de enige fysieke stuntstepwinkel in Nederland waar je een step tot in detail zelf kan samenstellen. 

Van hobby naar succesvolle winkel

“Ik deed aan steppen en inlineskaten en had een vaste baan in een skatewinkel. Ik was verantwoordelijk voor een aantal managementtaken en na een tijdje dacht ik: dit kan ik ook voor mezelf doen.” Derrick huurde een klein winkelpandje in Den Bosch en begon onder de naam StuntStepCenter met de verkoop van tien steps. Dit groeide door naar een assortiment voor steppen en inlineskaten. “Het animo voor het steppen werd met het jaar groter. Corona heeft daar een extra zet aan gegeven omdat buitenspelen één van de weinige activiteiten was die kinderen wél konden doen.” Steppen is de laatste jaren gegroeid tot dé nieuwe action sport met evenementen en wereldkampioenschappen. “Nu is het afwachten tot het een Olympische sport wordt”, zegt Derrick hoopvol. In de SSC winkel in de Trudo Toren ligt de focus dan op stuntsteps. De locatie was logisch: op steenworp afstand van AREA51, het skate- en stepwalhalla.

Snoepwinkel

Als je in de SSC-winkel komt waan je je in een snoepwinkel van steps, wieltjes en decks. Als ervaren riders weten Derrick en zijn team wat klanten willen: “Naast goede kwaliteit is smaak ook belangrijk. De één wil een eenvoudige zwarte step en de ander gaat voor een volledig gecustomizede step. Je kan je step hier zelf samenstellen.” Klanten reizen gerust twee uur om een step naar smaak aan te laten meten bij SSC: “We hebben een groot assortiment, maar onze kracht zit in de service en dat merk je aan de vaste klantenkring.” Online zijn er genoeg steps te vinden, maar als je een goed passende step wil is het slim te proefrijden in de winkel.

Hart voor de zaak

SSC is zichtbaar opgebouwd uit passie voor de actionsport-wereld en teamwork: “Zonder mijn team kan ik dit niet. Iedereen heeft zijn eigen kracht en ik heb iedereen nodig,” vertelt Derrick trots. Bij SSC is het belangrijk dat de klant met een passend product de deur uit gaat en terug komt als er technisch is aangepast moet worden. “Soms laat een hoekje van de griptape los of moet het stuur toch wat korter. Dit verhelpen we graag, kosteloos. We vinden het vooral belangrijk dat iemand fijn kan steppen.”

Stuntsteps zijn voor meer geschikt dan alleen spannende ramps. Lekker crossen door de buurt of met de step naar school of werk? Kan ook gewoon! Bij StuntStepCenter kun je kiezen uit een assortiment van 150 steps. Omdat ze werken met Europese distributeurs is er altijd voorraad en hoef je nooit te wachten op de door jouw uitgekozen step.

Kom naar de winkel op de begane grond van de Trudo Toren of bezoek alvast de website