Resultaten
di 06 feb 2024

Aftercore: waar kunst en mode samenkomen

Van tussen de stoffen en naaimachine in haar woonkamer, naar een atelier met uitzicht op de Trudo Toren in de Apparatenfabriek. Een droom die uitkomt voor Laila Cherifbedenker en eigenaar van Aftercore: “Strijp-S zocht ik als jong meisje al op om te chillen, omdat het een inspirerende omgeving is. En nu heb ik er mijn eigen werkplek!”

Experimenteel en genderneutraal

Aftercore is een experimenteel kledingmerk. Laila vertelt: “Ik maak graag kleding die opvalt, waardoor je echt in de spotlight komt te staan. Mensen die bij mij langskomen, durven het wel aan om zo’n uitgesproken outfits te dragen. Ik hou er in mijn designs van om te spelen met silhouetten en ik bedenk shapes die ik kan manipuleren. Ik maak eigen collecties, maar maak soms ook kledingstukken in opdracht.”

Laila probeert met haar mode ook een positief steentje bij te dragen aan de mode-industrie. “Mijn kleding wordt vooral gedragen door typische performers uit verschillende scenes. Alle kleding die ik maak is non-binair, genderneutraal dus. Wanneer ik een modeshow organiseer, dan kies ik mensen in alle shapes en sizes. Op die manier hoop ik invloed uit te oefenen op de mode-industrie en een positieve verandering teweeg te brengen”, legt Laila uit. Laila is altijd creatief bezig geweest en begon op haar dertiende met naaien: “Daarna heb ik de modeopleiding gedaan en afgerond, maar school kon me niet echt bieden wat ik wou. Omdat het mij m’n creativiteit zou kosten, besloot ik om niet verder te studeren. Ik had de vrijheid nodig om zelf te bepalen hoe ik iets maak. Ik begon steeds meer te maken, vaak – en nu nog steeds - van oude materialen, zoals gordijnen.”

Verder groeien op Strijp-S

Sinds januari zit Laila met Aftercore op de zevende verdieping van de Apparatenfabriek. Wat ze hoopt voor de toekomst? “Ik wil meer shows gaan geven en coole plekken hiervoor gaan bekijken. En nog meer betrokkenheid in de ballroomscene creëren. Maar eerlijk? Eigenlijk ben ik al waar ik wil zijn.” Benieuwd naar de ontwerpen van Laila? “Kom maar langs! Om te kijken wat ik heb hangen of als je een design wil laten maken. Stuur een mailtje naar info@aftercore.nl.”