Resultaten
do 27 jul 2023

Voor MR. STIR komt alles bij elkaar in de Optopping van het Veem

Onlangs verhuisde MR. STIR architect + planner van het Glasgebouw op Strijp-S naar een nieuwe, unieke kantoorruimte in de optopping van het Veem. Een perfecte locatie voor deze ontwerpers, die werken aan mooie opgaves op het gebied van architectuur en stedenbouw.

 

Martijn vertelt: “Het hergebruik van een bestaand gebouw past echt bij onze visie. Er is een compleet gebouw met allerlei voorzieningen boven op het bestaande monument gebouwd. Daarnaast zitten veel disciplines waar we vaak mee samenwerken in de buurt, allemaal met dezelfde fijne energie. Op deze locatie komt voor ons alles samen.”

Blenden met de juiste ingrediënten

Na een aantal jaren intensief samenwerken als zelfstandigen, besluiten Maarten Huls en Martijn van Bussel in 2020 samen verder te gaan onder de naam MR. STIR architect + planner. Inmiddels bestaat het team uit zeven personen en zijn er vestigingen in Eindhoven en Neerharen (België). In de naam van het bureau komt de essentie van hun werkwijze naar voren. “STIR is Engels voor roeren. Dit staat voor het maken van de juiste combinatie van ingrediënten om te komen tot het beste resultaat,” geeft Maarten aan. Ze kijken hierbij niet alleen naar een ontwerp, maar juist ook naar de locatie in relatie tot de gebruiker. “Wat straalt een locatie uit? Wie is de gebruiker? Wat heeft de locatie nodig? Welke meerwaarde kunnen we toevoegen? Met dit ontwerpend onderzoek komen we altijd tot de mooiste resultaten.”

De dynamiek van Strijp-S

Maarten en Martijn hebben door de jaren heen een echte band opgebouwd met Strijp-S, daarom willen ze vanuit hun vakgebied graag iets terugdoen voor deze inspirerende plek. Hiervoor hebben ze een plan gemaakt voor het enige stukje openbaar groen van Strijp-S. “We willen hier een element toevoegen dat dient als ontmoetingsplek in de allerbreedste zin van het woord. Een plek waar iedereen op zijn of haar eigen manier kan genieten van de stad.” Maarten vertelt: “We willen de dynamiek van Strijp-S vertalen in een element dat ook daadwerkelijk kan bewegen.” Momenteel bekijkt MR. STIR hoe het plan gecombineerd kan worden met andere initiatieven binnen het gebied.

 

Van boekenkast naar keukenhandvat

Voor MR. STIR is duurzaamheid een belangrijk aspect dat verder gaat dan een project energieneutraal maken. Ze hebben daarom een systeem ontwikkeld van negen duurzaamheidsaspecten waaraan ze hun projecten toetsen. Martijn vertelt: “Het moet voor ons meetbaar zijn zodat we bij ieder project iets op dit gebied kunnen verbeteren.” In de nieuwe kantoorruimte worden ook materialen uit het oude kantoor hergebruikt zodat ze dicht bij hun visie blijven. De oude kast van de bibliotheek wordt gebruikt om handvaten te maken in de nieuwe keuken en de tafels waar altijd aan getekend is, worden nu gebruikt voor de keukendeurtjes. Zo krijgen de diverse elementen een eigen verhaal en een nieuw leven.

MR. STIR werkt vanuit enthousiasme en plezier. Dat zie je terug in hun interessante projecten. Zo hebben de heren samen met een bouwer een systeem ontwikkeld om – circulair - prefab high end villa’s te bouwen. Alles wat voor hen belangrijk is, komt hierin samen. Kijk voor meer informatie, projecten en de nieuwste ontwikkelingen op de website www.mr-stir.com.

Adres: Torenallee 106-04, 5617 BE Eindhoven
Facebook: www.facebook.com/MR.STIR
LinkedIn: www.linkedin.com/company/mr-stir-architect-planner/
Instagram: www.instagram.com/mr.stir/