Resultaten
ma 15 apr 2024

Kleurrijk kunstwerk versiert het Ketelhuisplein

Voor het tweede jaar op rij is het Ketelhuisplein opgevrolijkt met een flooral: een gigantisch kunstwerk op de grond. De flooral van 35 bij 35 meter is ontworpen door kunstenaar Cox Janssens. Het kunstwerk bestaat uit verschillende kleurrijke karakters die aan het spelen zijn met verf. Cox maakte de flooral samen met haar hulptroepen in het kader van festival The Art Department, dat op vrijdag 18 en zaterdag 19 april plaatsvindt in het Klokgebouw.

Wat is The Art Department?

The Art Department is een festival dat draait om animatie, film en games, georganiseerd door stichting Playground. Het is een speeltuin voor de creatieve industrie met een programma boordevol artist talks, demo's, live schetssessies en portfolio reviews. Het festival vindt plaats op vrijdag en zaterdag. Voor de editie van dit jaar zijn er alleen nog tickets verkrijgbaar voor de vrijdag.

Roze cowboy

Een jaar geleden maakte kunstenares Toscana Banana voor de vorige editie van The Art Department een kunstwerk op dezelfde locatie. Haar roze cowboy trok veel aandacht en was ook de weken erna te bewonderden. Ook nu is de flooral in de weken na het kunstfestival nog te zien, al zal deze natuurlijk wel langzaam vervagen. Cox gebruikte een milieuvriendelijke en plantaardige eco-verf, maar liefst 150 liter werd er weggekwast de afgelopen weken. Laten we hopen op veel zonuren om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de kleurige ‘pleinkunst’.

Zelf bekijken? Beklim de blauw trap onder de Leidingstraat voor het beste zicht van bovenaf!