Resultaten
wo 04 okt 2023

Picture This: DDW brengt dit jaar confronterende realiteit

Hoe ziet de planeet er over vijftig jaar uit als we op deze manier blijven leven? Van 21 tot en met 29 oktober brengt Dutch Design Week de confronterende realiteit in beeld met het thema: Picture This, let’s turn the tide! Deelnemende ontwerpers presenteren nieuwe denkrichtingen en hopen zo een beweging op gang te brengen.

Picture This

Dit jaar stelt de Dutch Design Week met het thema Picture This een duidelijke vraag aan alle bezoekers: ‘Stel je eens voor dat we blijven leven zoals we nu doen?’. Creative Director Miriam van der Lubbe vertelt:Het is heel belangrijk om de kracht van dat beeld op ons in te laten werken want het werkt ook de andere kant op: sommige ontwerpen zijn misschien nog onrijp of zelfs naïef. Maar stel dat de waarde die daarin zit wél uitkomt. Hoe ziet de wereld er dan uit? We zijn onszelf verplicht dat beeld te vormen.” Door het werk van de DDW-ontwerpers krijgt de bezoeker een helder beeld van vernieuwende perspectieven en wordt hij of zij hopelijk aangezet tot actie.

Nieuw! Volg de programmalijn die bij jou past

Om de bezoekers houvast te geven in hoe te navigeren door de week heen, introduceert DDW tien programmalijnen. Miriam legt uit: “De tien lijnen bestaan uit vijf verschillende missies’ en vijf verschillende ontwerp-perspectieven. Hoe zou een stad er bijvoorbeeld uit zien zonder verkeer? En niet alleen op het gebied van de planeet vind je nieuwe ideeën. We hebben het ook over creating a living environment, achieving an equal society en challenging our digital future.”

 

DDW op Strijp-S

Op Strijp-S zijn meerdere programmalijnen te vinden:

Programmalijn: boosting our health and well-being

Embassy of Health bij Foundation We Are

Hoe kunnen we door middel van ontwerpkracht gezondheid vooropstellen in onze samenleving?
> Lees meer

Programmalijn: challenging our digital future

Art Tech Fun AI Robots eGirls Manifestations

Manifestations is een grote expositie waar vijftig kunstenaars (mis)matches tussen mens en technologie, veiligheid en verbondenheid ter discussie stellen. Manifestations 2023 is te vinden in het Veemgebouw op Strijp-S. Zowel de Veem- als de virtuele expositie stelt je de vraag hoever techniek je wereld denken en handelen bepaalt.
> Lees meer

Kunstwerk Lee McDonald: Formule 1 racewagen, nagemaakt van een klein model, van grote dozen en afvalmateriaal.

DDW in Het Klokgebouw

Programmalijn: service & innovative design

Kiwi, ending painful sex

The Pelvic People en ontwerper Nienke Helder presenteren voor het eerst Kiwi: een wetenschappelijk ondersteund product dat gemaakt is om pijn bij penetratie te verlichten op een manier die goed voelt.
> Lees meer

Naast Kiwi vind je tijdens DDW 30 andere ontwerpers in het Klokgebouw, onder andere:

Al die vernieuwende ideeën even laten landen? Op het Ketelhuisplein kan je as usual terecht voor gezelligheid en lekkere (en vernieuwende) hapjes en drankjes.

Het volledige programma kun je vinden op www.ddw.nl. Veel plezier!