Resultaten
wo 21 feb 2024

'Het Groene Thuis', nu ook in de Urban Shopper!

"Van één naar twee plantenwinkels, waarom niet?", vroeg Wilfred van Vugt zich af toen Trudo hem afgelopen najaar belde met het nieuws dat er een ruimte vrijkwam in de Urban Shopper. Strijp-S was altijd al zijn droomlocatie, maar drie jaar geleden bij het openen van zijn eerste winkel was er niks vrij. Nú wel. Een kans die hij niet kon laten schieten. "Dus kom je vanaf 1 maart nu ook langs de Torenallee voor een mooie, duurzaam gekweekte plant!", glundert Wilfred.

Groene vingers

Liefde en passie voor groen heeft Wilfred altijd al gehad: “Mijn opa had een eigen moestuin en ik vond het leuk om hem te helpen wanneer ik in de weekenden daar was. Ik wist al snel dat ik er meer over wilde leren. Ik koos voor de tuinbouwschool en specialiseerde me daarna in bloemsierkunst.” In de jaren die volgden kocht én verkocht Wilfred een bloemenwinkel, deed hij stylingklussen en was hij leidinggevende in een tuincentrum. “Tijdens mijn werk in het tuincentrum groeide de liefde voor kamerplanten. Bloemen zijn mooi, maar planten zijn een stuk duurzamer. Ik leerde meer en meer en zo ontstond het idee voor een eigen plantenwinkel”, legt Wilfred uit.

 

Van één naar twee winkels

Drie jaar geleden startte dat avontuur, met kamerplantenwinkel Het Groene Thuis op de Edisonstraat. “De locatie sprak me niet meteen aan, maar na de eerste bezichtiging was ik enthousiast. Ik ben heel warm ontvangen hier in Woensel-West en zou ook niet weg willen. Ik heb zelfs geprobeerd een groter pand te krijgen hier in de straat, omdat ik wilde uitbreiden”, vertelt Wilfred. Maar het aanbod om een tweede winkel te openen op Strijp-S kon Wilfred niet afslaan. “Ik ben een geboren Eindhovenaar en mijn hele familie heeft bij Philips gewerkt. Dus dat ik nu mag werken in een oud Philipsgebouw vind ik te gek. En dat doe ik niet alleen, mijn partner Peter wordt mede-eigenaar. Hij helpt al drie jaar op de achtergrond mee met bijvoorbeeld de inkoop. Samen gaan we de twee winkels runnen.”

Grote planten, geurkaarsen en droogbloemen

Vanaf vrijdag 1 maart kun je in de Urban Shopper terecht voor een groot assortiment aan planten en woonaccessoires. Of er een verschil is met de winkel in Woensel-West? “In de basis niet, maar op Strijp-S gaan we wel grotere planten, grote potten, droogbloemen en geurkaarsen verkopen. Daarnaast is Strijp-S een gebied met veel design en kunst. We kiezen hier daarom voor iets exclusievere producten, in lijn met de sfeer van de wijk”, legt Wilfred uit. De opening van Het Groene Thuis in de Urban Shopper is op 1 maart om 18.00 uur. “Dus kom langs voor een hapje en drankje én een mooie plant!”, nodigt Wilfred iedereen hartelijk uit.