Resultaten
ma 25 mrt 2024

Intelligentia ICE by Jeffrey, maandag 25 maart heropening!

Intelligentia, wie kent die bekende ijssalon op Strijp-S nou niet? De ijssalon met de meest aparte smaakjes, waarvoor mensen lang in de rij staan. In januari van dit jaar ging het bedrijf failliet, maar niet veel later kwam het heugelijke nieuws dat medewerker Jeffrey de ijssalon overneemt. “Een langverwachte droom gaat in vervulling, een eigen zaak!”, straalt Jeffrey.

 

Passie voor ijs

Tijdens zijn patissieropleiding kwam Jeffrey in contact met Intelligentia. “Op de patissieropleiding leer je maar een beetje over ijs. Toch koos ik zes jaar geleden voor Intelligentia als stageplek. Het werken met ijs tijdens deze stage sprak me zo erg aan, dat ik de ambachtelijke ijsopleiding ben gaan doen”, vertelt Jeffrey. In zijn zes jaar bij Intelligentia ontwikkelde Jeffrey een passie voor ijs en het maken ervan: “Ik kon er echt m’n creativiteit in kwijt, je kunt namelijk overal ijs van maken. En het mooie van Intelligentia is dat er breder naar een product gekeken wordt en ijs niet alleen in de klassieke vorm wordt gemaakt. Zo maken we bijvoorbeeld geen stracciatella-ijs, maar wel aardbei met vlierbloesem. Ik kreeg door de jaren heen steeds meer vrijheid om nieuwe smaken te testen en ontwikkelen.”

 

Van een groot terras tot ijscoupes

Tijd voor een volgende stap, dacht Jeffrey: “Ik stond elke dag met veel liefde en plezier te werken bij Intelligentia, al zes jaar lang. Ik sta 100% achter het concept. Het is een uniek product, waar mensen lang voor in de rij willen staan. Voor mij was dit dan ook dé uitgelezen kans om de zaak over te nemen. Dit lukte en daarna ben ik meteen alles gaan regelen. Nu dat de vergunning helemaal rond is sta ik in de startblokken!”

 

Intelligentia blijft grotendeels hetzelfde, maar Jeffrey voert een aantal veranderingen door. “Allereerst wordt de naam Intelligentia ICE by Jeffrey. Daarnaast willen we het terras van 75 m2 volledig gaan benutten, mét bediening. Waarop je straks niet alleen kan genieten van bolletjes ijs, maar ook van een drankje en een ijscoupe. Zo kun je heerlijk in het zonnetje genieten op ons terras.”

 

Vanaf 25 maart open

We zijn er helemaal klaar voor! De vloer is opnieuw geverfd, net als de muren…Dus, heb je zin in een ijsje van Intelligentia? Vanaf maandag 25 maart kun je eindelijk weer genieten van de zwarte hoorntjes met de meest aparte smaken. Cadeaukaarten en strippenkaarten die vóór het faillissement zijn aangeschaft zijn nog steeds geldig. “En oh ja, vanaf oktober gaat ook de magical high tea weer beginnen!”, glundert Jeffrey.