Resultaten
wo 01 nov 2023

The Scenery Shop: Back in The Urban Shopper

Van The Urban Shopper naar de Trudo Toren, naar Kelderman en van Noort en weer naar The Urban Shopper: The Scenery Shop is terug van weggeweest. Het is dé plek voor unieke interieur- en fashionaccessoires en bijzondere postkaarten. “Eigenlijk zou de winkel naar Amsterdam verhuizen, maar The Scenery Shop is nou eenmaal made in Eindhoven”, lacht Beth Oladipo, eigenaar en bedenker.

Kelderman en van Noort
Net voor de kerstperiode in 2022 verhuisde Beth met haar winkel naar de mooie galerieruimte van Kelderman en van Noort. “We deden een tijdelijke pop-up, maar zoals dat vaak gaat, bleven we langer dan gepland. Het was een mooie ruimte en het moment van verhuizen zo vlak voor de feestdagen was perfect! Maar ik miste de groep mensen die werken en wonen op Strijp-S. Het was net niet handig om in de pauze een kaartje of cadeautje te komen halen. Dus dachten we na over onze volgende stap”, legt Beth uit.

Van Eindhoven naar Amsterdam
Het plan? Naar Amsterdam verhuizen. Zowel privé, samen met haar man, als met de winkel. “Eerder woonden we al in Amsterdam en we wilden graag terug, dus dachten we erover na om ook de winkel te verplaatsen. Dat zou me namelijk veel op en neer gereis schelen. Mensen in Eindhoven zouden dan altijd nog via de webshop kunnen bestellen.” Maar toen ze dit nieuws deelden met haar klanten merkten ze veel teleurstelling. “Deze reactie van mensen op ons geplande vertrek zette me aan het denken.”

Made in Eindhoven
Beth vroeg zich af of er niet toch een manier was om in Eindhoven door te gaan. “The Scenery Shop is in Eindhoven ontstaan. We hebben hier een community opgebouwd, mensen die graag bij ons kopen. Het is eigenlijk zonde om dat allemaal achter te laten en in Amsterdam opnieuw te beginnen. Toen we ook nog eens geen geschikte winkelruimte konden vinden in Amsterdam en een vriendin ons aanbood om in de winkel in Eindhoven te helpen, was de enige logische conclusie: in Eindhoven blijven. En waar anders dan in The Urban Shopper?”, glundert Beth.

Terug in The Urban Shopper
The Urban Shopper heeft volgens Beth veel voordelen voor een winkel als The Scenery Shop: “Sowieso is het een stuk drukker hier dan de laatste keer dat ik hier zat. En nu ik geproefd heb van een leven zonder collega’s, waardeer ik het juist heel erg dat ik nu wél weer collega’s heb. Bij m’n terugkomst kreeg ik een warm welkom en ik heb alweer veel bekende gezichten gezien. Daarnaast heb ik me altijd gesteund gevoeld door The Urban Shopper. Dus het is heel fijn om hier weer terug te zijn.”

Voor en door creatievelingen
Terug op de plek waar ze ooit begon, te midden van het bruisende Strijp-S. “Mijn winkel past goed op Strijp-S en bijvoorbeeld minder in de binnenstad van Eindhoven. Strijp-S trekt creatievelingen aan en mensen die geïnteresseerd zijn in creativiteit en design. Dus voor de mensen die The Scenery Shop nog niet kennen, kom gauw langs! Je scoort er de leukste accessoires: van ansichtkaarten en sokken tot boeken en kunst. We werken met verschillende illustratoren dus bij ons shop je altijd unieke items.”