Resultaten
ma 14 aug 2023

Nieuw in de Urban Shopper: de beeldmakers van CUT.

Als kind waren ze al druk in de weer met de film- en fotocamera. Inmiddels weten beeldmakers Rachèl en Milou een verhaal te pakken en om te zetten in een prachtig plaatje. Met jaren ervaring op zak openen ze in de Urban Shopper hun winkel CUT.: Capture Unforgettable Times. Dé plek voor al je foto- en filmvragen. Laten we kennis maken!

Een aanvulling op Strijp-S

Het creatieve duo mist een fysieke camerashop op Strijp-S waar service en advies samenkomen. Rachèl vertelt: “Vaak heb je last minute een accessoire nodig voor je camera. Je moet dan toch buiten Strijp-S zijn terwijl het hier vol zit met beeldmakers. Dus wij dachten: waarom voegen we dit niet toe aan ons dienstenpakket?” De dames bedachten de naam CUT. en bemachtigden een plek in de Urban Shopper. Het is dé conceptstore voor de beeldmaker met de focus op duurzame en fairtrade producten. Eerlijk ondernemen staat bij Milou en Rachèl hoog in het vaandel. Ze doen continu onderzoek naar de beste duurzame producten en eerlijk advies aan hun bezoekers is vanzelfsprekend.

Verhalenvertellers

Milou en Rachèl noemen zichzelf verhalenvertellers: “Het is de kunst om de passie van de klant te vangen en die naar voren te laten komen in een verhaal. Vaak krijgen we de feedback dat de authenticiteit van een persoon of product te voelen is in ons werk. En dat vinden we het belangrijkste.” Het gaat bij CUT. dus niet alleen om een technisch mooi beeld, maar vooral om het vertellen van een goed verhaal. Rachèl deed dit als kind al in verschillende creatieve vormen. “Ik begon met het schrijven van verhalen. Toen ik een 1,3 megapixel camera kreeg, ging ik over op film”, vertelt de videograaf enthousiast. Fotograaf Milou vindt het interessant hoe een foto een verhaal vertelt maar tegelijkertijd ruimte biedt voor eigen interpretatie.

Educatie en kunst komen samen

”Ik krijg er energie van als ik kan helpen bij het zo professioneel mogelijk verwezenlijken van mooie ideeën van anderen”, vertelt Rachel. Mede daarom vormt educatie een belangrijk deel van hun identiteit. Rachèl is naast filmmaker ook kunstdocent aan onder andere een filmacademie. Milou geeft naast haar werk als fotograaf workshops in het primair onderwijs. “Wat mij energie geeft is dat de kinderen de kans krijgen hun idee uit te werken tot een gaaf eindresultaat. Kinderen zijn onbegrensd in hun ideeën en dat is heel mooi om te zien. Dat inspireert me.” Bij CUT. vind je een galerie waar verschillende kunstenaars de ruimte krijgen hun fotografie te presenteren. Ook biedt het duo cursussen om ondernemers te leren zelf sterke socialmedia-content te maken.

Eind juli 2023 opende CUT. Sindsdien kun je terecht voor essentiële camera-accessoires. “Natuurlijk mag je ook altijd binnen lopen voor persoonlijk advies, informatie over onze workshops of om een afspraak te maken voor een foto- of filmshoot”, vertellen de dames tot slot.

website 
Instagram