HOME > Kennismaking

Kennismaking

De voormalige Verboden Stad is na het vertrek van Philips weer teruggegeven aan de stad. Daarmee heeft Eindhoven er een uniek gebied van 270.000 vierkante meter met enorme potentie bijgekregen. Strijp-S ligt binnen de ring: dicht genoeg bij het centrum om daarbij aansluiting te hebben, maar genoeg op zichzelf staand om een eigen identiteit te behouden en door te ontwikkelen.Philips zette een voetafdruk van 27 hectaren, waarop 45 hectaren aan vastgoed gerealiseerd en herontwikkeld worden. Woningcorporatie Trudo is één van de 4 ontwikkelaars die zich daarin met veel enthousiasme mag vastbijten.


Promotiefilm over De Driehoek Strijp-S

Kloppend hart
De Driehoek, het kloppende hart van het gebied, is waarop we ons richten. De rauwe, monumentale industriële gebouwen van de Hoge Rug, het Klokgebouw, de Machinekamer en het Ketelhuis vormen samen met nieuwbouwprojecten De Driehoek: dé reden om op de A2 de afslag Eindhoven te pakken. Het wordt een bruisend gebied waar mensen met veel plezier wonen, werken, creëren en ontspannen. Het hoogstedelijke gebied krijgt een hoge dichtheid, waardoor er 24 uur per dag, 7 dagen per week levendigheid heerst. Met de Leidingstraat als een rode draad door het stedelijke gebied, ervaar je overal in De Driehoek de mooie industriële atmosfeer.

Levendig
Een organische groei – geen vastomlijnd plan – zorgt er voor dat er binnen De Driehoek een prettige, hoogstedelijke mix van functies komt. Mensen zijn er om te wonen, werken of winkelen, of voor de horeca en de talloze culturele hotspots en evenementen. Daardoor is er op ieder moment van de dag leven op Strijp-S.

Vernieuwend
Trudo gaat niet zomaar standaard woningen realiseren, maar ontwikkelt bijzondere (en betaalbare) woonconcepten: loft, condo’s en urban villa’s. De werkruimten, die zich met name in het Klokgebouw en de Apparatenfabriek bevinden, zijn vooral gericht op (startende) ondernemers in de creatieve industrie. Er komen ook geen ketens en franchiseformules in De Driehoek, maar vernieuwende retailvormen. Denk aan bijzondere boetiekjes, pop-up stores en coming soon concepts. De horecaconcepten zijn ook anders dan anders. Zo zijn al de spraakmakende, industriële restaurants in de Machinekamer en het Ketelhuis vormgegeven. Op het Veemgebouw komt een rooftop restaurant en onderin een foodcourt. Voor de ontspanning is er alle ruimte voor urban sports als skaten, street- en breakdancing, BMX’en en boulderen. Cultureel kun je je hart ophalen aan concerten en voorstellingen in de evenementenhallen van het Klokgebouw, muziek maken of luisteren bij PopEi of op ontdekkingstocht bij de Ontdekfabriek.


Download de brochure 'Old Buildings, New Ideas' uit 210 hier als PDF (10,4 MB)

Stedenbouwkundig plan
De Driehoek krijgt een ‘dwaalmilieu’, een labyrint aan straatjes en intieme plekken die passen bij de menselijke maat. Er is veel ruimte voor groen (urban green), met name rondom de Leidingstraat, die daarmee nieuwe functies krijgt. Wolkenkrabbers tot 80 meter hoogte geven het gebied een stedelijke en internationale allure: de nieuwbouw wordt gekenmerkt door bijzondere architectuur. In 2014 verwachten we de herbestemming van het industrieel erfgoed (130.000 vierkante meter) voltooid te hebben. Ook zijn in 2015 de eerste opleveringen van nieuwbouwprojecten, die uiteindelijk in totaal neerkomen op 100.000 vierkante meter.

Stedenbouwkundig plan Coenen voor De Driehoek