Resultaten
do 24 jan 2019

Connectie-S #12 | Kai Grunewald en Bram Joosten x The Disruptors

De wereld verandert in een hoog tempo en organisaties hebben moeite om veranderingen zelf tot stand te brengen. The Disruptors zorgen ervoor dat met hun disruptiemodel organisaties in beweging komen en vernieuwen door middel van een krachtige aanpak.

Kai Grunewald en Bram Joosten borgen deze verandering in de organisatie zodat ze relevant kunnen blijven.

Oude Human Resource Management (HRM) instrumenten werken niet meer

Kai en Bram ontmoetten elkaar bij Yacht. Beiden hebben een Human Resource Management achtergrond en vinden elkaar in het feit dat ze allebei vinden dat de oude HRM-middelen zoals functieprofielen, functioneringsgesprekken en hiërarchie niet meer van deze tijd zijn. “Welvaart zorgt ervoor dat mensen andere behoeften krijgen en dat werk een andere positie inneemt in het leven van de mens”, legt Kai uit. En dus moeten organisaties ook veranderen. Werden processen eerst vanuit wantrouwen naar medewerkers en een zo hoog mogelijk rendement voor de aandeelhouder ingericht, nu gaat het om het centraal stellen van de mens en het potentieel van de medewerker eruit halen dat bij hem of haar past. Tijd voor verandering dus waarbij nieuwe verbanden moeten worden gelegd!

The Disruptors als superhelden

De naam ‘The Disruptors’ komt vanuit de gedachte dat oude methodieken in organisaties moeten worden verslagen als het kwaad door een nieuwe soort superhelden die daarvoor zorgen. Ze verstoren de organisatie en geven aan dat het zo niet langer kan. Het zijn onruststokers die nieuwe en frisse inzichten brengen waardoor een veranderingsproces in gang wordt gezet. Het team van The Disruptors bestaat inmiddels uit vijf personen; naast Kai en Bram, maken Marnik, Joost en Bob het team compleet.

Het 4S model

Het proces dat The Disruptors in gang zetten, verloop via het 4S model. De eerste S staat voor ‘Sense’: ze gaan dan bij de organisatie proeven, ruiken, ervaren en het gesprek aan. Daarna wordt tijdens de tweede S (Strategize) samen met de organisatie bepaald welke strategie nodig is. Vervolgens worden mensen in de derde S ‘Scramble’ uit hun comfortzone gehaald waarna tenslotte bij de vierde S (Strengthen) samen wordt gebuffeld, vormgegeven en geborgd. Daarna laten The Disruptors weer los en dragen ze de verantwoordelijkheid weer over aan de organisatie.

Keuze voor Microlab op Strijp-S

In 2016 besloten Kai en Bram om zich in, het toen nog opbouwende, Microlab te vestigen. “Het rauwe en ruwe dat Strijp-S destijds uitstraalde, paste heel erg goed bij de fase waarin we zaten met The Disruptors”, vertelt Bram. “Met een VR-bril konden we zien hoe de nieuwe wereld eruit ging zien terwijl de oude wereld al was afgebroken. Dat voelde en klopte zo goed.” Inmiddels hebben ze beiden hier een groot netwerk opgebouwd en haalden ze alle opdrachten tot op heden binnen via mond-tot-mond reclame. Maar ze willen wel uitbreiden…

Versnellen naar de toekomst

Over drie jaar willen Kai en Bram met vijftig disruptors werken. Ze lanceren een nieuwe dienst: traineeships 21st-century skills voor mensen tussen de nul en vijf jaar werkervaring. Door het ontwikkelen van skills op het gebied van ondernemerschap, creativiteit en samenwerken maar ook systeemdenken, storytelling en culturele antropologie gaan ze mensen leren hoe ze de vinger op de zere plek moeten leggen bij organisaties. Met dat verse, frisse bloed, gecombineerd met meer salesactiviteiten en samenwerkingen met andere ondernemers, willen ze groeien en ook bij hun eigen organisatie een boost creëren.

Vorige Connectie-S

Connectie-S #11 | Connectie-S #11 | Rob Toonders x Mettom Payrolling
Connectie-S #10 | Mark Tak x Mikomax
Connectie-S #9 | Niels Vanaken x Open Legal advocaten & Rechtsbundel
Connectie-S #8 | Joost Sluijter x Websculptures
Connectie-S #7 | Diede Gulpers x Cell[0]
Connectie-S #6 | Mitchell Jacobs x Studio Tast
Connectie-S #5 | Rudy van Beurden x GAAF
Connectie-S #4 | Matte! Nande?
Connectie-S #3 | Gerard Scanlan x Double Dutch
Connectie-S #2 | Raoul Hollants
Connectie-S #1 | John Sandiford x Antonio Media

www.thedisruptors.nl | twitter.com/disruptors_nl