Resultaten
wo 30 aug 2017

Connectie-S #4: Matte! Nande?

Matte! Nande? is een animatiestudio gevestigd op Strijp-S, gerund door Matty Jorissen en Wijnand Driessen. Ze vallen op door haast ambachtelijk te werk te gaan bij het maken van karakters en achtergronden. Later dit jaar komt hun eigen korte animatiefilm uit op filmfestivals.

Taaie boodschappen
Matte! Nande? gebruikt entertainment en humor om taaie boodschappen op een aantrekkelijke manier over te brengen aan mensen. Door de filmische benadering hebben de animatiefilms van Matte! Nande? een boodschap die blijft hangen. Bij het starten van een nieuwe opdracht wordt daarom ook altijd eerst stilgestaan bij de onderliggende boodschap van de opdracht.

Ambachtelijke animatiefilms
Bijzonder aan het werk van Matte! Nande? is de bijna ambachtelijke werkwijze. Wijnand schildert alle achtergronden van de films met de hand waarna ze worden gedigitaliseerd. Matty tekent alle karakters en animaties op de tablet. De degelijkheid waarmee dat gebeurt roept associaties met oude ambachten op en wordt gewaardeerd door opdrachtgevers.

Humor
Een belangrijk middel in het werk van Matte! Nande? is humor en absurdisme. Het uitvergroten van situaties, gebruiken van subtiele grappen en creëren van grappige bewegingen zorgt voor een lach bij de kijker die de boodschap versterkt.

Modderpoel zonder internet
Wijnand en Matty werken al zo'n 8 jaar vanuit Strijp-S, in het begin was het nog een modderpoel zonder internet. Ze raakten enthousiast door het zien van de plannen voor het gebied, waar we vandaag het resultaat van kunnen zien. Het onderdeel zijn van een groter geheel, ondanks dat ze een klein bedrijf zijn maakt dat ze zich thuis voelen op Strijp-S. Daarom hebben ze inmiddels veel mensen leren kennen via borrels, events en bijeenkomsten.

Een duister drama
Matty en Wijnand werken aan een eigen animatiefilm over een jongen die depressief is doordat hij gepest wordt. Zijn manieren om daarvoor te vluchten worden steeds duisterder maar hij vindt wel een vriendschap met een vogeltje. Deze film is tot stand gekomen met een crowdfundingcampagne, filmsubsidies en participaties van betrokken partijen en wordt momenteel afgemaakt. "Hopelijk slaat deze film aan voor een groot publiek op de filmfestivals zodat we meer eigen werk kunnen gaan maken", aldus Wijnand. De film zal later dit jaar te zien zijn op filmfestivals.

Volg Matte! Nande? op Facebook om de film in te gaten te houden.

www.matte-nande.nl | www.facebook.com/MatteNande

I pass the baton to...Rudy van Beurden
Wij geven het stokje voor deze rubriek graag over aan Rudy van Beurden, die een erg mooi verhaal heeft over het positiveren van Nederland.


Vorige Connectie-S

#3 Gerard Scanlan | Double Dutch
#2 Raoul Hollants
#1 John Sandiford | Antonio Media