Resultaten
wo 28 nov 2018

Connectie-S #11 | Rob Toonders x Mettom Payrolling

Voor veel MKB-bedrijven zit een eigen HR-medewerker er niet in. Daarnaast is het lastig om alle ontwikkelingen bij te houden qua arbeidswetgeving en salarisadministratie. Mettom Payrolling vervult nu juist deze rol en zorgt samen met de ondernemer voor een professionele HR-oplossing. We spreken met Rob Toonders, eigenaar van Mettom Payrolling sinds 2011.

Minder administratieve last

Na 10 jaar bij de Rabobank te hebben gewerkt, was Rob er klaar voor om het zelf te gaan doen. Hij wilde lokaal werken, ondernemers verbinden en een kennisintensief dienstverlenend bedrijf oprichten op het gebied van HR en payrolling. “Er is veel angst bij ondernemers om zelf mensen aan te nemen. En je moet veel dingen weten of organiseren,” vertelt Rob. “Daarom willen we alle complexiteit rondom het werkgeverschap wegnemen en als ervaren collega fungeren.”

En waarom zit het woord payrolling in de naam?

“Payrolling is een containerbegrip. Dat is niet alleen het overnemen van de salarisverwerking maar het juridisch werkgeverschap wordt overgenomen. We verwerken alle afspraken, maken contracten op, nemen het ziekterisico over en bieden allerlei collectiviteiten aan. Ook bieden we een uitgebreid online opleidingsprogramma met circa 200 e-learnings binnen de Mettom Academy”, legt Rob uit. Op dit moment worden circa 1.500 mensen verloond met een team van 25 mensen.

Meer doen met werkgeluk

Het meest trots is Rob op zijn hechte club mensen die allemaal graag werken bij Mettom. Ze zijn steeds meer bezig om een goed werkgever te zijn. Mettom investeert in de balans werk-privé want de nieuwe generatie professionals wil niet altijd meer op vaste tijden werken. Ook bieden ze de Mettom Pretpas aan waarmee medewerkers 30 tot 70% korting kunnen krijgen op allerlei uitjes, zoals Pathé bioscopen. “Het bieden van een gave werkplek en leuke activiteiten is key voor de toekomst waarbij de medewerker steeds meer aan zet is,” beaamt Rob.

Band met Strijp-S

Na de start van Mettom achter het Parktheater in Eindhoven, kwamen ze op Strijp-S terecht. “We groeiden destijds uit ons jasje en wilden graag in Eindhoven blijven. Strijp-S is enorm in ontwikkeling en de medewerkers willen graag op Strijp-S zijn en werken. Maar ook onze klanten zitten hier. Eigenlijk zijn we voor alle MKB-bedrijven op Strijp- S die personeel hebben of gaan krijgen interessant”, bevestigt Rob.

Connectie-S nominatie

Rob nomineert graag het bedrijf “The Disruptors”. Zij helpen organisaties bij verandertrajecten, reorganisaties, cultuurdingen, HRM-instrumentaria en zorgen ervoor dat het past in de wereld van vandaag én morgen waardoor organisaties relevant blijven en worden!

Vorige Connectie-S

Connectie-S #10 | Mark Tak x Mikomax
Connectie-S #9 | Niels Vanaken x Open Legal advocaten & Rechtsbundel
Connectie-S #8 | Joost Sluijter x Websculptures
Connectie-S #7 | Diede Gulpers x Cell[0]
Connectie-S #6 | Mitchell Jacobs x Studio Tast
Connectie-S #5 | Rudy van Beurden x GAAF
Connectie-S #4 | Matte! Nande?
Connectie-S #3 | Gerard Scanlan x Double Dutch
Connectie-S #2 | Raoul Hollants
Connectie-S #1 | John Sandiford x Antonio Media