Resultaten
wo 31 mei 2017

Connectie-S #2: Raoul Hollants

John Sandiford heeft het stokje doorgegeven aan fotograaf Raoul Hollants. Raoul is zo'n twintig jaar actief als fotograaf en is gespecialiseerd in reclamefotografie, vooral het fotograferen van mensen. Raoul werkt vanuit een ruime fotostudio in het Klokgebouw (ingang via de zijkant bij Popei), een inspirerende plek voor hem en zijn relaties. 

Energie van Strijp-S
Raoul startte zijn kennismaking met Strijp-S door af en toe bij Seats2Meet te werken, daarnaast huurde hij incidenteel een fotostudio. De sfeer en energie van Strijp-S hebben hem uiteindelijk ertoe bewogen een eigen fotostudio te creëren in het Klokgebouw. Raoul werkt voor multinationals, zowel rechtstreeks als via bureau's. Hij fotografeert vooral mensen, vaak modellen, maar doet ook product- en culinaire fotografie. Zowel het maken van de foto als de nabewerking daarvan.

Emotionele klik
Het doel van Raoul's beelden is emotie oproepen bij de kijker. "Ik wordt steeds meer een beeldmaker in plaats van alleen degene die op het knopje drukt", zegt Raoul over veranderingen in zijn praktijk. Naast technische kennis van fotografie speelt de interactie met de modellen een grote rol in zijn werk. Het lukt hem om snel een 'klik' met het model te krijgen waardoor diegene écht iets van zichzelf laat zien. Ik schat in wat die persoon nodig heeft om goed in beeld te komen. Dat zorgt voor een pakkend beeld, waar de kijker langer bij blijft hangen.

Gave plek voor Amsterdammers
Amsterdamse opdrachtgevers van Raoul vinden de studio een inspirerende, gave plek. Hij gaat ook graag met ze lunchen op Strijp-S, de hele omgeving draagt bij aan het werksucces en -plezier van Raoul. Ook voor opdrachtgevers en bureau's die zelf op Strijp-S zitten is het erg praktisch om zo dicht bij elkaar te kunnen samenwerken.

Kom uit je hokje
De kracht van Strijp-S zijn de mensen die de plek samen interessant maken. "Kom uit je hokje en ga erop uit!", adviseert Raoul aan andere huurders op Strijp-S. Zorg dat je elkaar ontmoet zodat je elkaar kunt inspireren. 

I pass the baton to...Gerard Scanlan!
Gerard Scanlan is een goede vriend van Raoul en heeft hem geattendeerd op de vrije ruimte in het Klokgebouw. De ruime en strak afgewerkte studio van Raoul kwam op zijn pad door een tip van goede vriend Gerard, zelf ook huurder in het Klokgebouw. Gerard is een creatief ondernemer en daarmee een bijzondere aanwinst voor Strijp-S. Ik geef het stokje door aan hem!