Resultaten
wo 12 sep 2018

Connectie-S #8 | Joost Sluijter x Websculptures

Joost Sluijter is samen met Jochem Gugelot eigenaar van Websculptures, een mediabureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van online concepten. Websculptures brengt complexe vraagstukken terug tot eenvoudig te gebruiken en visueel aantrekkelijke digitale oplossingen. Dit alles met de focus op gebruikersvriendelijkheid en het gewenste resultaat. “Techniek is slecht een middel, geen doel op zich”, aldus Joost.

Ondernemen op Strijp-S

Joost is opgeleid als functioneel ontwerper, hij vertaalt de vraag van de klant naar processen en online oplossingen. Jochem ontwerpt de systemen, qua gebruiksvriendelijkheid en visuele interface. Websculptures is sinds 2012 gevestigd op Strijp-S toen de vrienden Jochem en Joost besloten samen te gaan ondernemen, iets dat Jochem al langer deed en wat Joost graag wilde gaan doen. Vanuit hier zijn de twee begonnen om Websculptures te ontwikkelen, tegelijkertijd zijn ze samen met andere ondernemers de coöperatie Power-S gestart. Joost is voorzitter van Power-S en heeft een actieve rol al strategisch adviseur voor de relaties van Power-S.

Een complex proces eenvoudig maken

Als voorbeeld haalt Joost het Power-S project ‘AchieV’ aan; een systeem dat procesverbeteringen in organisaties ondersteunt door bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken voor managers en medewerkers. “Het systeem ondersteunt organisaties bij de uitrol van LEAN en maakt eenvoudig zichtbaar welke bedrijfsprocessen kansen voor verbetering hebben, doordat data wordt gepresenteerd in een dashboard. Het helpt managers om medewerkers te coachen om beter te presteren, erg handig”, aldus Joost over één van hun projecten. De rol van Websculptures binnen Power-S is om zo’n complex meet- en analysesysteem voor de klant eenvoudig en gebruiksvriendelijk te maken.

Power-S: Samen sta je sterk

Power-S is een coöperatie van samenwerkende ondernemers op Strijp-S, die samen marketing- en communicatiediensten aanbieden. De leden van Power-S zitten verspreid over Strijp-S, “Een ruimte delen is geen garantie voor samenwerking, het helpt wel dat we allemaal dicht bij elkaar op Strijp-S zitten”, aldus Joost. Power-S Concepts ontwikkelt ook zelf concepten samen met de leden, bijvoorbeeld door een idee van een opdrachtgever die vraagt om te participeren in de ontwikkeling van het idee tot een bloeiende onderneming. De leden van Power-S zetten zich dan in om samen, als ondernemers, het concept te laten groeien. 

Strijp-S meer verbinden

Joost vindt dat er veel meer contact en verbinding tussen ondernemers op Strijp-S zou mogen zijn, “de gebouwen zijn nu nog te veel Black Boxen”. Beter inzicht in wie waar zit en wie wat doet zou enorm helpen om nog meer met elkaar samen te werken op Strijp-S. “De mindset van samenwerken en voor elkaar open staan is er wel, maar de faciliteiten om dat makkelijk te doen kunnen een stuk beter”, aldus Joost.

Connectie-S

Op de vraag wie Joost als volgende in deze rubriek terug wil zien, geeft hij aan dat Hij Niels Vanaken van Rechtsbundel een geschikte kandidaat vindt. “Zij ondersteunen grote organisaties maar zeker ook start-ups bij juridische zaken, door echt mee te denken. Een verademing vergeleken bij advocatenkantoren”

Vorige connecties

Connectie-S #7 | Diede Gulpers x Cell[0]
Connectie-S #6 | Mitchell Jacobs x Studio Tast
Connectie-S #5 | Rudy van Beurden x GAAF
Connectie-S #4 | Matte! Nande?
Connectie-S #3 | Gerard Scanlan x Double Dutch
Connectie-S #2 | Raoul Hollants
Connectie-S #1 | John Sandiford x Antonio Media