Resultaten
De geschiedenis van de Apparatenfabriek

In 1928 verrezen in een enorm tempo de drie indrukwekkende panden op Strijp-S die bekend staan als de Hoge Rug. De huidige Apparatenfabriek – gebouw SK - werd gebouwd als eerste radio-apparatenfabriek. Hier werden de eerste radio’s van Phillips geproduceerd en na de Tweede Wereldoorlog ook televisietoestellen. Daarnaast functioneerde het pand na de oorlog ook als beeldbuizenfabriek en bood het onderdak aan een glasblazerij.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg de Hoge Rug het flink te verduren. In december 1942 voerden de Britten een precisiebombardement uit op het complex omdat hier radio- en radaronderdelen werden geproduceerd. Twee jaar later, één dag na de bevrijding van Eindhoven, lieten ook de Duitsers een bom op het terrein vallen.

In de jaren 2000 werden er in de Apparatenfabriek ook ontwikkelingsafdelingen  en kantoren  van Phillips gehuisvest. Pas enkele jaren geleden verliet het bedrijf Gebouw SK helemaal en kon er gestart worden met de transformatie naar de creatieve en bruisende locatie die het nu is.

De gebouwen van de  Hoge Rug zijn gebouwd ten tijde van het functionalisme; een stroming in de architectuur waarbij constructie en uiterlijk bepaald worden door de functie van het gebouw. Naast functionaliteit moesten de hoge panden ook de uitstraling hebben van een wereldspeler die zich kon meten met de fabrieken van Phillips-concurrent General Electric.