Resultaten
vr 15 apr 2022

The Scenery Shop zorgt voor een glimlach

Beth Oladipo is geen onbekende op Strijp-S. In oktober 2019 opende Beth haar winkel The Scenery Shop in The Urban Shopper. Twee maanden geleden verhuisde ze naar een nieuwe winkelruimte in de Trudo Toren. In deze vrolijke cadeauwinkel kun je naast haar eigen label in mode en woonaccessoires ook terecht voor een breed scala aan producten. Door de kleurrijke en speelse designs krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht.

Van Londen naar Nederland

Vanwege haar passie voor tekenen en modelleren, studeerde Beth Oladipo illustratie aan de universiteit van Londen. Vijf jaar lang werkte Beth in zowel de mode als interieurstyling. “Ik bedacht concepten voor tijdschriftartikelen en zette displays en scènes op om te fotograferen. Het was erg leuk, maar uit het niets kwam het sterke verlangen om terug te gaan naar tekenen en kunst”, vertelt Beth. Ze ging weer terug de studiebanken in voor de studie prentkunst. Vervolgens ging Beth aan de slag als freelance textiel ontwerper en daarnaast was ze bezig met het ontwikkelen van haar eigen merk. Vanwege deze functie verhuisde Beth naar Nederland.

Scenery Label geboren

In 2013 werd het Scenery Label geboren. Na een aantal jaren de Scenery Label collectie online te hebben verkocht, besloot Beth zich meer op haar eigen merk te richten. Een speelse collectie mode en woonaccessoires. Ze wilde graag echt in contact komen met haar klanten zodat ze ook waardevolle feedback kon krijgen op haar ontwerpen. Dat was het moment dat Beth besloot een fysieke winkel te openen. In oktober 2019 opende Beth The Scenery Shop in de Trudo Toren. Als kind heeft Beth veel tijd in de winkels van haar grootmoeder en moeder doorgebracht. Het openen van een eigen winkel komt dan ook niet echt als verrassing.  

Ieder product heeft een eigen verhaal

De winkel kan het beste omschreven worden als een kleurrijke cadeauwinkel. Je kunt er terecht voor een heel breed scala aan producten, zoals kaarten, prints, briefpapier, kleding, sieraden, mode- en woonaccessoires, schoonheids- en huidverzorgingsproducten, parfum en zelfs verpakt voedsel. “Het zijn artistieke producten en ieder product heeft een eigen verhaal”, vertelt Beth. Met haar producten steunt Beth graag onafhankelijke ontwerpers en illustratoren die limited edition collecties produceren. The Scenery Shop werkt alleen samen met partijen die gaan voor een kleinschalige productie met een goed verhaal en waarbij duurzaam, milieuvriendelijk, biologisch, veganistisch en dierproefvrij een voorwaarde is.  

Aangetrokken door de verticale bosgebouwen in Milaan

Beth heeft in het verleden samen met haar man een bezoek gebracht aan Milaan waar ook verticale bosgebouwen staan. Zodra ze hoorde over de komst van de Trudo Toren schreef Beth zich direct in. “Ik werd aangetrokken door het uiterlijk van het gebouw. De winkelruimte heeft veel ramen wat zorgt voor veel licht en ruimte voor displays”, vertelt Beth. Verder geeft Beth aan dat er een bruisende sfeer heerst op Strijp-S. “Het gebied is volop in beweging en er is een mooie mix van mensen, zowel in leeftijd als in nationaliteit. De architectuur, zowel oud als nieuw, en de vele ondernemers die zich vestigen op Strijp-S zorgen voor een optimistische vibe” aldus Beth.

Veel plannen

In de zomermaanden wil Beth op het terrein voor de winkel een terras aanleggen waar creatieve workshops en ontmoetingen georganiseerd kunnen worden. Ook is Beth bezig om samen met docenten en studenten van het Sint Lucas enkele opvallende sculpturen en bewegwijzering te ontwikkelen voor buiten de winkel.

Op zoek naar een kleurrijk cadeau met een vrolijk design? Breng dan een bezoek aan The Scenery Shop.

- Adres: Leidingstraat 6, 5617 AJ Eindhoven
- Website: www.scenery-shop.com
- Instagram: www.instagram.com/the_scenery_shop/