Resultaten

Vintage kledingwinkel geopend onder de leidingstraat

Een nieuwe kledingwinkel opende de deuren op Strijp-S onder de leidingstraat: Vintage Vêtements. De winkel van vintageliefhebber Ilya van den Berg zit naast Coffeelab en heeft vanaf de eerste dag veel aanloop. “Ik ben nu al heel tevreden over het aantal klanten op deze nieuwe plek. Ik heb veel nieuwe bezoekers gehad maar ook oude klanten van mijn vorige plek bij Loads040 weten de weg naar de nieuwe winkel te vinden”, aldus Ilya. De winkel verkoopt Vintage kleding voor vrouwen én mannen en koos bewust voor Strijp-S.

Kwaliteitsvintage

Vintage kleding moet 20-30 jaar of ouder zijn, momenteel verkoopt ze dus vooral kledingstukken uit de jaren 90 en ouder. Ilya koopt alleen echt mooie items, voornamelijk uit Italië en Frankrijk. “Daar hebben ze mooie stofjes en maatwerk, veel kleding is nog nauwelijks gedragen en is van goede kwaliteit”, aldus Ilya. Alle items moeten iets unieks hebben, ze valt vaak voor gekke dingen maar heeft ook basics. Kleur, materiaal en pasvorm zijn belangrijk. Haar aanpak zorgt ervoor dat ze een mooie collectie heeft hangen die het speuren waard is.

Liefhebber én duurzaam

Zelf koopt ze vanaf dat ze eigen geld had voor kleding, vintage en tweedehands kleding. Vintage shoppen is momenteel best wel trendy, je kunt echte parels vinden voor weinig geld. Als je zo’n parel gevonden hebt voelt dat echt als een overwinning. Met Vintage kan je ook bijdragen aan de duurzaamheidstrend, daar is ze ook blij mee. Ze shopt zelf bijvoorbeld niet meer bij de grote ketels en koopt alleen duurzame mode. 

Ontwikkelingen Strijp-S

“Op Strijp-S hangt een andere energie omdat er veel dingen spelen in het gebied en die energie vind ik leuk. Dat het gebied zich in rap tempo vernieuwd vind ik cool, die industriële sfeer. Het is opkomend, je merkt dat er vanalles gebeurt in die nieuwe gebouwen met nieuwe mensen”, vertelt Ilya. Ze waardeert het dat er vooral kleine ondernemers en niet zozeer de grote corporates in het gebied gevestigd worden. Dat maakt het gebied bijzonder en zorgt dat de unieke sfeer behouden blijft.