Resultaten

Stories trekt mensen naar Strijp-S met culinaire wereldreis

Restaurant Stories is een goede bekende op Strijp-S en is dit jaar precies 10 jaar gevestigd op de begane grond van de Apparatenfabriek. Toen onder de naam Caffee Allee en ook toen was eigenaar Rick Bijlsma betrokken bij de totstandkoming van de horecaplek op Strijp-S: ”We zijn de groene hotspot binnen de betonnen omgeving. Sinds kort zijn we zeven dagen per week geopend en kan je bij ons een fantastisch 3-gangenmenu eten voor €29,50”.

Professionale horecaorganisatie

Vanaf het begin speelt het sociale element een grote rol in de bedrijfsvoering van de horecaonderneming. Stories vult deze functie wel anders in dan voorgaande jaren. “We zetten een professionele horecaorganisatie neer waar leerlingen zelf zien hoe het er in de praktijk echt aan toe gaat. Daardoor is de stap naar een reguliere baan klein. We zijn dus in de eerste plaats een professionele horecaonderneming en in de tweede plaats een opleidingsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Rick.

Wereldreis

Als je bij Stories gaat eten kan je in korte tijd een ware wereldreis maken. Zo is de menukaart vormgegeven, vanuit passie voor culinaire belevingen. De courgetteburger is daar een goed voorbeeld van. Rick noemt hem ‘Angelos from Chersonissos’, naar een Grieks receptuur van de oma van de goedlachse ober. “Bij ons moet je culinair geïnspireerd worden door wat er aangeboden wordt. Het is geen fastfood maar de inspiratie is wat er wereldwijd op straat te eten is. Daar zit de meest pure cultuur. En dat alles met de Brabantse gastvrijheid”, aldus Rick.

Verhaal van Strijp-S vertellen

In de nieuwe menukaart is ook een stuk geschiedenis van het gebied Strijp-S beschreven, waarmee de beleving van het gebied terugkomt in de horecaonderneming. “Strijp-S is eigenlijk nog steeds een verboden stad, er is nog niet voldoende verbinding met de rest van de stad. Met onze zaak en menukaart willen we Strijp-S toegankelijker maken voor het grote publiek zodat het meer vermengd met de rest van de stad”, vertelt Rick enthousiast. Op de kaart is veel te lezen over huidige nieuwbouwontwikkelingen en over de rijke historie van het gebied. 

Lekker druk

Sinds de 7-daagse opening is het flink druk in de horecaonderneming, ondanks dat er maar 30 zitplaatsen zijn in plaats van de normale 130. Het valt Rick op dat het in het weekend goed bezocht wordt tijdens de lunch. “Mensen zoeken juist een uitje in deze vreemde tijd, en kunnen dan dichtbij huis even lekker eruit zijn. We krijgen veel mensen die op Strijp-S wonen en even lekker willen lunchen”, aldus Rick.

Foto’s: ‘de Vaste Clique’