Resultaten
Plug In To Plug In City

Een nieuwe creatieve stad in de stad. Een project, geïnitieerd door Trudo en doorontwikkeld met de community van Strijp-S; de proeftuin van Europa.

Plug-In-City is een creatieve community met grote nadruk op de circulaire economie, waarin duurzame strategieën gecombineerd worden met creatieve ontwikkelingen. Gesitueerd op Strijp-S was een stuk grond, een leeg canvas, klaar voor creativiteit en levendigheid. Plug-In-City is in 2015 snel doorontwikkeld tot een plek voor samenwerking en creatieve diversiteit. In de volgende jaren zal het verder ontwikkelen als bottom-up creatieve community. De mogelijkheden zijn groot, van atelier tot galerie, van tijdelijke evenementen tot paviljoen. 

 Plug-In-City biedt een inspirerend plek om samen te creëren en ideeën uit te wisselen, te relaxen of een kop koffie te drinken.

 

De creatieve stad in de stad Eindhoven is onder ander opgebouwd uit hergebruikte zeecontainers, gestapeld rondom hofjes. De 'bewoners' van Plug-In-City, de zogeheten Pluggers, zijn een diverse groep van ontwerpers, architecten, ambachtslieden, kunstenaars, gamers en ondernemers. Een Plugger is in staat om 'in te pluggen'  in de community en een voorstel te doen voor huisvesting van zijn of haar initiatief op Plug-In-City, om creatief te zijn, te delen en om zijn of haar identiteit te brengen naar de plek die samenwerking claimt te faciliteren. 

Nieuw leven groeit op de voormalig braakliggende plek, afgedankte materialen worden herboren in nieuwe objecten en tijdelijke bouwwerken; planten nemen de open plekken over. De circulaire principes zijn gericht op warmte en respectvolle interactie. Plug-In-City biedt een inspirerend plek om samen te creëren en ideeën uit te wisselen, te relaxen of een kop koffie te drinken. Een eerste stap naar een nieuw paradigma? 

Bezoek voor meer informatie: www.plugincity.nl