Resultaten
di 02 apr 2019

Zitfabriek breidt uit

De Zitfabriek zit inmiddels ruim vijf jaar in de Urban Shopper en Frank de Wit was één van de eerste ondernemers die op deze locatie begon. Hij werkte tien jaar als collectie verantwoordelijke bij meubelgigant Goossens maar wilde meer zijn eigen stijl volgen. Hij begon voor zichzelf met stoelen en later ook banken, tafels, verlichting en accessoires. Hij was al een jaar bezig via internet en deed ook projectinrichtingen maar nam toch de stap naar een winkel omdat ook veel particulieren online vroegen naar een showroom. Die showroom gaat nu uitbreiden.

Het relaxte van Strijp-S

Frank was dus eigenlijk niet van plan om een winkel te beginnen. En zeker niet op een woonboulevard. Maar via-via kwam hij in contact met Sint Trudo. “De sfeer van Strijp-S past erg goed bij mijn persoonlijkheid en mijn karakter: relaxed, open en rauw”, vertelt Frank. “Hier loopt publiek dat bij mij past en die vinden het niet erg als ik in korte broek of op slippers loop.” Zijn doelgroepen zijn heel divers, van starters en refreshers, maar ook vijftig plussers slagen goed bij Zitfabriek.

Collectioneren

Frank collectioneert alles zelf op zijn eigen smaak. Hij beoordeelt zijn collectie op de kenmerken jeugdig, modern, betaalbaar en kwalitatief goed. Zijn frisse collectie laat zien dat design betaalbaar kan zijn en betrekt haar meubilair van verschillende leveranciers. Zo kunnen de stoelen bijvoorbeeld op type, met of zonder leuning, houten of metalen onderstel, vast of draaibaar onderstel, in verschillende kleuren en in legio stoffen of leder naar wens van de klant gemaakt worden. Vanuit het model in de winkel kan er aan de hand van stalen en brochures een eigen “stoel” gekozen worden.

Ik wil niet heel veel groter

Frank is in gesprek met Sint Trudo over een mogelijke ruimte in het nieuwe pand tegenover de Urban Shopper. Vanaf één februari heeft hij tijdelijk extra ruimte gehuurd. Uitbreiding is prima maar toch wil hij niet te groot worden. “Het fijne van het kleine is onze kracht. Ik wil graag dat we alles goed overzien en het persoonlijke contact en service zo op een hoog nivo kunnen houden”, bevestigt Frank.  Ook blijft hij projectinrichtingen doen door heel Nederland maar ook op Strijp-S zoals ondere andere bij Caffee Allee (nu Stories), bij Onder de Leidingstraat en bij Wynwood (nu Mood). “Dat is het mooie van Strijp-S; dat soort opdrachten wordt je echt gegund!”

www.zitfabriek.nl | www.facebook.com/Zitfabriek