Resultaten
do 16 jan 2020

Week van de circulaire economie op Strijp-S

Maandag 3 tot en met vrijdag 7 februari vindt de landelijke week van de circulaire economie plaats. Via ruim honderd evenementen door heel Nederland ontdekken duizenden bezoekers het potentieel van de circulaire economie. Ook in Eindhoven op Strijp-S vinden activiteiten plaats in het kader van deze duurzame week.

Wat is de Week van de Circulaire Economie?

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Circulaire koplopers organiseren allerlei evenementen om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Circulaire economie op Strijp-S

Bas Luiting is een van de grondleggers in Nederland van de circulaire economie. Bas was lid van Plug-in-City en was lang actief geweest om dit circulaire dorp op Strijp-S vorm te geven. Momenteel is hij actief als spreker en auteur op dit onderwerp en maakt hij radioprogramma’s onder de naam Radio Circulair. Op donderdag 6 februari staat zijn uitzending helemaal in het teken van De Week van de Circulaire Economie. Zijn programma is die dag te beluisteren via www.rararadio.org tussen 17 en 19 uur. Bas heeft in 2018 het boek “Circulaire economie als lifestyle” geschreven.

Ontbijtsessie Searious Business

Het bedrijf Searious Business is gevestigd in de Apparatenfabriek en organiseert op vrijdag 7 februari van 8:00 – 9:00 uur een ontbijtsessie. Tijdens deze sessie kunnen deelnemers kennis maken met het verduurzamen van plastic en 1-op-1 vragen stellen aan het team van Searious Business. Meer informatie en aanmelden via: https://www.circulairondernemen.nl/cirkel/week-circulaire-economie/evenementen/ontbijtsessie-searious-business

Plug in City en Architectuurcentrum Eindhoven

Plug-in-city en Architectuurcentrum Eindhoven verzorgen een kennis- en netwerkevent op do 6 februari 2020. Vanaf 16.00 zijn er in de presentatieruimte van Plug-in-City op Strijp-S korte presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Telkens met het ‘menselijke aspect’ als rode draad. Het event wordt rond 17.30 afgesloten met een netwerkborrel. Deelname is gratis.

Aanmelden via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-week-van-de-circulaire-economie-89211815943  

Meer informatie over de Week van de Circulaire economie: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/