Resultaten
do 14 feb 2019

Visverkoop op bestelling bij Duurzame Kost vanaf 15 februari!

Duurzame Kost gaat weer verse forel verkopen vanaf 15 februari. Klanten kunnen vis op bestelling krijgen en 2 dagen later ophalen bij Duurzame Kost. De bestelling kan geplaatst worden door een mail te sturen naar forel@duurzamekost.nl. Verser kunnen ze het niet maken!

Plannen voor verdere groei

Duurzame Kost levert aan veel restaurants en horeca op Strijp-S en in Eindhoven. Ze willen meer afnemers gaan zoeken om de huidige productieruimte optimaal te kunnen benutten. Zo hebben ze recentelijk Holland Casino Eindhoven als klant binnengehaald en ze willen veel meer klanten uit de horeca binnenhalen. Het doel is om in 2019 minimaal 10 nieuwe klanten in de regio Eindhoven binnen te halen. Door rechtstreeks aan de lokale horeca te leveren is het mogelijk om tegen een concurrerende prijs te leveren en de lijnen zo kort mogelijk te houden. In de ochtend wordt de sla geplukt en in de middag ligt het bij de restaurants en horeca.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Duurzame Kost geeft groente weer een milieuvriendelijk gezicht. Alle producten worden op water gekweekt en ze werken heel efficiënt met de afvalstromen met maar een beetje afval. Zo wordt de wortel van de krop sla gebruikt als voedingsbodem voor de meelwormen. De meelwormen worden vervolgens gebruikt als visvoer. Doordat de vissen groeien, produceren ze afval. En de mest van de vissen gebruiken ze weer bij de groei van de sla. Zo is de ecologische cirkel rond. 

Extra smaak en langer houdbaar

De manier waarop Duurzame Kost de sla laat groeien, maakt dat de plant natuurlijker groeit. In plaats van dat de wortels in de grond op zoek gaan naar water, staan de wortels van de sla direct in het water. Daardoor kan de plant vrij eenvoudig zijn voedingsstoffen opnemen en kan hij meer energie in zijn blad steken. De smaak is daardoor intenser, het blad is steviger en voelt sterker aan. Bovendien is de sla van Duurzame Kost ook langer houdbaar. Je kan ze een week in de koeling zetten en dan nog blijft de sla lekker en bruikbaar. Ook levert Duurzame Kost de sla gewassen en kant-en-klaar aan en gebruiken ze minder water dan bij de traditionele landbouw.

Sociaal-maatschappelijk 

Het sympathieke verhaal van Duurzame Kost wordt nog sterker door de samenwerking met Futuris, een organisatie die ondersteuning biedt bij het dagelijks leven van mensen met een stoornis, verstandelijke beperking of psychische klachten. Van de inmiddels twaalf mensen die bij Duurzame Kost werken, hebben tien mensen een vorm van autisme. Deze mensen hebben vaak moeite om zich staande te houden in de maatschappij. Duurzame Kost helpt ze om bepaalde vaardigheden te leren en duidelijke opdrachten mee te geven. Zo leren ze met echte klanten omgaan en krijgen ze bijvoorbeeld de opdracht om voor 12.00 uur 20 kilo sla te oogsten. Maar ook samenwerken, hoe corrigeer je elkaar, hoe geef je kritiek, hoe ontvang je kritiek, hoe geef je een compliment, hoe ontvang je een compliment zijn aspecten die de mensen leert omgaan met een situatie. Na de werkperiode bij Duurzame Kost, zijn ze vaak klaar voor een andere job. Jos Hakkenes (bedrijfsleider) en Mark van Eeten (assistent-bedrijfsleider) leveren met Duurzame Kost hun bijdrage aan een mooiere wereld.

www.duurzamekost.nl | www.futuriszorgenwerk.nl