Resultaten
ma 18 mei 2020

Twycer opent fotostudio in het Klokgebouw

“Alles wat bedrijven nodig hebben op het gebied van fotografie”, geeft Christ Clijsen aan als hij vertelt over wat Twycer allemaal doet. Portretten, teamfoto’s, congressen en beurzen, social content en de laatste tijd steeds meer employer branding.

Twycer focust zich op de fotografie van mensen, omdat ze zich comfortabel voelen op het snijvlak tussen technisch fotograferen en omgang met mensen. Twycer bestaat uit drie personen die als team werken vanuit het nieuwe kantoor in het Klokgebouw. Grenzend aan het kantoor heeft het bedrijf een professionele eigen fotostudio geopend.

Op hun gemak stellen

“De meeste mensen die wij fotograferen zijn geen professionele fotomodellen, het zijn mensen die in hun werkpraktijk goed in beeld gebracht willen worden”, vertelt Christ over de foto’s die ze maken. Het op hun gemak stellen van de mensen die ze fotograferen is een heel belangrijk onderdeel van hun werk. Als mensen zich op hun gemak voelen staan ze beter op de foto. Dit leerden zij al jong, toen ze als startende fotografen ervaring hebben opgedaan tijdens het fotograferen van evenementen en festivals. De omgeving is daar continu in beweging, waardoor je snel moet reageren, en je leert met veel verschillende mensen omgaan en settings moet creëren met de middelen die ter beschikking zijn. Die specifieke ervaring maakt dat het fotograferen van mensen een specialisme is geworden.

Portretdagen in eigen studio

Twycer, opgericht door Christ en Igor en inmiddels aangevuld met Nadia ten Wolde, bouwt regelmatig een mobiele fotostudio op locatie bij klanten, bijvoorbeeld om portretten te maken. Dat kost vaak veel voorbereidingstijd, waardoor Twycer de zogenaamde Portretdagen bedacht. Op een Portretdag werd het oude kantoor van Twycer omgebouwd tot fotostudio waarbij mensen tegen een aantrekkelijk tarief een portretfoto kunnen laten maken. Gericht op zzp’ers en werkzoekenden, maar het werd ook vaak gebruikt voor bedrijven die hun nieuwe medewerkers op de foto willen zetten. Dan komt Twycer eerst een keer op locatie bij de klant langs om alle huidige medewerkers vast te leggen en worden de nieuwe medewerkers vervolgens in de studio van Twycer gefotografeerd. Naarmate dit concept groter werd, ontstond de behoefte aan een grotere kantoorruimte waar ook een eigen fotostudio kon worden gerealiseerd. “Toen we hoorden dat er twee aangrenzende ruimtes in het Klokgebouw vrij kwamen, was dat een mooie kans voor ons om onze wens voor een eigen fotostudio te realiseren”, aldus Christ. Voor de structuur organiseren ze de Portretdagen nog steeds, maar de studio hoeft er niet meer speciaal voor opgebouwd te worden: die is altijd ready-to-shoot.

Naast portretfoto’s, is de studio ook bedoeld voor nieuwe experimenten. “We willen onze kennis uitbreiden met bijvoorbeeld food- en productfotografie. Maar we staan natuurlijk open voor iedere uitdaging!”.

Strijp-S

In 2010 begon Christ zijn eigen bedrijf en werkte hij op Strijp-S in het Videolab. Sinds 2016 werkt hij samen met Igor Roelofsen en besloten ze samen het nieuwe bedrijf Twycer op te richten. Al snel kwam er teveel werk op hun af voor twee personen, en konden ze fotograaf Nadia toevoegen aan het team. “We zijn blij met onze grote nieuwe werkplek in het Klokgebouw, met een eigen fotostudio”, vertelt Christ. Strijp-S is voor Twycer een ideale omgeving om te ondernemen. De architectuur van het gebouw en de inrichting past goed bij de jonge, dynamische stijl van het bedrijf. “Het kantoor is een beetje rauw, je ziet de historie van het pand er nog in. We vinden het supergaaf om in dit iconische Klokgebouw te zitten. Ook in de randstad, waar Igor veel werkzaam is, kent iedereen het Klokgebouw”, aldus Christ.

Employer branding in opkomst

Binnen het vakgebied van Twycer ziet Christ dat er steeds meer aandacht voor employer branding komt, om het bedrijf als werkgever op een positieve en opvallende manier te laten zien aan potentiële werknemers. “Wij proberen de sfeer van een bedrijf in foto’s te laten zien. Hoe is het om daar te werken? Als wij bij een bedrijf zijn proeven we zelf die sfeer en die willen we zo goed mogelijk overbrengen via foto’s”, aldus Christ.

Twycer nodigt geïnteresseerden graag uit voor een kijkje in de fotostudio in het Klokgebouw. Voor meer informatie en contactgegevens: https://www.twycer.nl/