Resultaten
do 12 sep 2019

Triple Clear: Ingenieuze ideeën transformeren in concrete eindproducten, mét subsidie!

Ook op Strijp-S ontwikkelen tal van bedrijven met behulp van subsidie handige en aantrekkelijke producten. Triple Clear, subsidieadviesbureau op Strijp-S, adviseert hoe subsidie bedrijven kan helpen innoveren.

Veelbelovende maar risicovolle R&D 

Bedrijven die producten, processen of software ontwikkelen voeren research en development (R&D) activiteiten uit. Er vindt onderzoek plaats naar hoe prestaties verbeterd kunnen worden en er worden tal van prototypes gebouwd voordat er een kwalitatief eindproduct ontstaat. Deze R&D-activiteiten doen een groot beroep op de resources van een bedrijf. De investering in tijd en geld is aanzienlijk en er bestaat een risico op falen. Hierdoor zijn bedrijven soms genoodzaakt hun R&D-projecten stop te zetten of kunnen ze überhaupt niet van start gaan. “Bedrijven kunnen subsidie aantrekken, zodat ze toch hun ambitieuze R&D-plannen kunnen realiseren. Dankzij de subsidie krijgt het bedrijf zijn financiering rond en kan het ontwikkelen en groeien”, legt subsidie-consultant en oprichter van Triple Clear, Anke Gondrie uit.

De vertaalslag van praktijk naar beleid

Triple Clear helpt innovatieve bedrijven om subsidie te verwerven. “Wij koppelen innovatieve plannen uit de praktijk aan abstracte subsidieregelingen”, vertelt Anke Gondrie. Veel bedrijven vinden het lastig om te bepalen of ze subsidie kunnen aanvragen en hebben moeite om hun ideeën helder op papier te zetten. Bij deze vertaalslag biedt Triple Clear meerwaarde. En dát blijkt essentieel voor een succesvolle subsidieaanvraag. 

Van games tot besturingskasten

Triple Clear verzorgt subsidieaanvragen voor bedrijven in uiteenlopende sectoren, waaronder voor de games industry, medical devices, besturingskasten en fluid control. Ze werken alleen met bedrijven waar ze in geloven en gaan voor diepgang, kwaliteit en optimaal resultaat. Tijdens een kennismakingsgesprek analyseert Anke de R&D-plannen en koppelt ze haar bevindingen terug. Indien er een kansrijke aanvraag mogelijk is, begeleidt Triple Clear het volledige subsidieproces. Hierbij wordt met zowel het bedrijf als de subsidieverstrekker nauw samengewerkt.

Aantrekkelijke subsidies voor Zuid-Nederland

Binnen Brainport en ook specifiek op Strijp S zijn legio hightech bedrijven gevestigd. Triple Clear vraagt voor hen subsidies aan vanuit haar Co-workingspace Strijp CS  in gebouw Anton. 

De bedrijven kunnen een beroep doen op uiteenlopende subsidieregelingen, waaronder op Europese regelingen, nationale maar ook regionale subsidies. Zo is in Eindhoven een belangrijke subsidieverstrekker voor Zuid-Nederland gevestigd, Stimulus. Via Stimulus kan je onder meer de aantrekkelijke subsidies ‘MIT R&D-samenwerking’ en de ‘OPZuid’ aanvragen. 

Meer informatie: www.tripleclear.nl & www.stimulus.nl