Resultaten
di 27 jun 2023

Toekomst Strijp-S: Design District + Matchbox

Wie terugkijkt naar de beelden van Strijp-S van een jaar of tien geleden, kijkt zijn ogen uit: wat is er veel veranderd! Van de Trudo Toren en Haasje Over tot de Veem optopping en alle gebouwen aan de Spoorzone; Strijp-S is getransformeerd van gesloten fabrieksterrein naar een levendig stadsdeel. Van wonen tot werken, van leren tot recreëren en van design tot urban sports: op Strijp-S komt het samen. Maar Strijp-S is nog niet af. De komende tien jaar wordt er verder gebouwd. 

Ontwikkeling van het Design District

Park Strijp Beheer liet onlangs weten dat er belangrijke stappen zijn gezet in de planontwikkeling van fase 4, het gebied tussen de Glaslaan, Kastanjelaan, Torenallee en Ingenieur Kalffstraat. Dit deel van Strijp-S transformeert in een periode van circa 10 jaar stap voor stap. Het wordt een gebied met gemengde woon- en werkvoorzieningen met – net als op de rest van Strijp-S - een sterke focus op design.

Het te ontwikkelen gebied, dat de naam ‘Design District’ heeft gekregen, volgt de ingezette koers van de eerdere fasen. De uitwerking van het al geldende bestemmingsplan ligt inmiddels bij de gemeente ter goedkeuring. Fase 4 bestaat zowel uit de transformatie van bestaande gebouwen als de ontwikkeling van nieuwbouw. De bestaande gebouwen transformeren in een geleidelijk proces één voor één.

Matchbox: het eerste gebouw van houtbouw op Strijp-S

Trudo maakte onlangs bekend dat er naast de Trudo Toren, op 'Veld K', halverwege 2025 een nieuw gebouw verrijst: 'Matchbox'. Matchbox is het eerste gebouw op Strijp-S dat uit houtbouw bestaat. De naam verwijst naar het Engelse woord voor luciferdoosje, vanwege de typische vorm en uitstraling van het gebouw.

In het houten woongebouw is ruimte voor wonen, werken en winkelen. Zo komen er 36 appartementen en is er kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping. In de plint is ruimte voor kleine ondernemers, geheel in de stijl van Strijp-S. Meer informatie vind je op de website van Trudo.