Resultaten
vr 05 mrt 2021

Tini Studio ontwerpt duurzame strategie voor bedrijven

Ontwerpbureau Tini Studio, opgericht door Chiara Treglia en Dick Rennings, heeft sinds vorig jaar maarliefst twee vestigingen in Eindhoven: Sectie C én Microlab op Strijp-S. Microlab stelde de kantoorruimte ter beschikking voor de pilot van Momentum Sprint, een dienst waar bedrijven een strategie mee kunnen ontwikkelen voor een duurzaam businessmodel. Tini Studio heeft Microlab gevraagd als partner mee te werken aan het project waar ze vervolgens een subsidie van Stichting Cultuur Eindhoven voor hebben gewonnen.

Nalatenschap

Wat is jouw nalatenschap? Dat is de vraag die Tini Studio prominent op de website stelt aan haar bezoekers en welke centraal staat in de strategie van het ontwerpbureau. Chiara en Dick helpen bedrijven om een businessmodel te ontwikkelen dat zowel winstgevend als duurzaam is. Dat doen ze door de inzet van design tools zoals de design sprint waarin ze in één tot vijf dagen met bedrijven samen aan de slag gaan om een verduurzamende strategie op poten te zetten. “We willen een oplossing bieden voor het spanningsveld tussen winstgevend willen zijn en een bijdrage te leveren aan een betere wereld”, vertelt Chiara.

Strategische routekaart

Bedrijven worden zich steeds meer bewust van het belang van een duurzame strategie, merkt het bureau. Om te komen tot een strategische routekaart begint het bedrijf met het zichtbaar maken van de huidige zogenaamde voetafdruk (‘footprint’ in het Engels). Welke druk legt het bedrijf momenteel op de aarde en wat zijn vervolgstappen om daarin positief te ontwikkelen? Samen met het bedrijf worden oplossingen ontwikkeld én geïmplementeerd waarmee het bedrijf juist een positieve, duurzame voetafdruk krijgt. “Mensen verwachten baanbrekende ideeën, maar bewustwording van de huidige voetafdruk is vaak al inspiratie genoeg voor het maken van de eerste stappen”, vertelt Chiara.

Design

Tini Studio helpt bedrijven om een positieve voetafdruk te ontwikkelen. Daarnaast heeft het bedrijf reguliere ontwerpdiensten zoals User Experience design, strategy design en visual strategy. In de verdere ontwikkeling van het bureau zelf zijn ze op zoek naar sociale projecten in Eindhoven, naast hun commerciële werk voor grote bedrijven. “Wij willen onze designfilosofie graag inzetten voor lokale projecten van publieke organisaties. Wij willen graag voor de lange termijn onze bijdrage leveren aan de stad Eindhoven”, vertelt Chiara.

Mensen ontmoeten

Voor Dick en Chiara is het een natuurlijke vervolgstap dat ze naast Sectie C ook op Strijp-S gevestigd zijn. Ze kwamen er al graag op bezoek en zagen het gebied zich positief ontwikkelen. Nu ze er zelf ook gevestigd zijn ervaren ze dat het een fijne plek is om mensen te ontmoeten, ze komen vaak leuke mensen tegen. Op die manier hopen ze ook met meer Eindhovense organisaties in contact te komen die gebruik willen maken van hun design methodieken om strategisch met duurzaamheid aan de slag te gaan.