Resultaten
di 10 nov 2020

Timeless merkt toenemende vraag naar tijdloze interieurproducten

De winkel bestaat ruim 20 jaar en kan met haar tijdloze assortiment nog heel lang doorgaan: Timeless in de Urban Shopper. Met unieke en tijdloze producten voor interieur, decoratie en verlichting weet de winkel van Birgit Coehorst een vaste groep fans naar Strijp-S te trekken.

“Bezoekers van de winkel zijn altijd verwonderd over de bijzondere producten die we verkopen. Ze zeggen vaak dat ze eigenlijk álles wel zouden willen kopen”, vertelt Birgit.

Combinatie winkel en webwinkel

De winkel is ooit begonnen op de Bergstraat in het centrum van Eindhoven. Naast de fysieke winkel in het populaire gebied De Bergen heeft Timeless sinds het begin al een succesvolle webwinkel. “De combinatie tussen winkel en webwinkel werkt goed voor ons. De webwinkel helpt ons om mensen uit het hele land aan te trekken, en klanten van dichtbij vinden het ook handig”, vertelt Birgit. Met de verhuizing naar Strijp-S wist Timeless een mooie mix van klanten aan te trekken, een bredere groep dan alleen het winkelpubliek in het centrum. “Strijp-S wordt steeds bekender en levendiger, het publiek dat hier komt past goed bij de winkel en het assortiment. Een verbeterpunt voor Strijp-S blijft de vindbaarheid en bereikbaarheid. Samen met de andere ondernemers in de Urban Shopper werken we eraan om dat te verbeteren”, vertelt Birgit.

Lampen van vroeger

De winkel verkoopt veel verlichting, van handgemaakte Oosterse filigrain- en mozaïeklampen tot een collectie art decolampen die maar op een paar plekken in Nederland worden verkocht. De serie art decolampen zijn lampen ‘zoals ze vroeger gemaakt werden’, in de stijl industriële stijl van Gispen en Philips. De winkel heeft ook vintage interieurproducten zoals antieke wijnglaasjes en blikken speelgoed. Zelf noemen ze het vintage en eigentijdse woonaccessoires afkomstig van over de hele wereld. “Doordat veel van onze producten handwerk zijn is het een collectie die je niet veel ziet, een unieke collectie”, aldus Birgit.

Blijvende collectie

“We zijn niet zo met trends bezig, we hebben een blijvende collectie die we al zeker 15 tot 20 jaar hebben. Mensen vinden dat nu nog steeds mooi. Omdat we al zo lang bestaan hebben we veel verschillende adresjes waar we onze producten inkopen”, vertelt Birgit. De winkel merkt dat de donkere dagen van het najaar er aan komen, er is een duidelijke toename van de verkoop van verlichting en sfeerlichtjes. Mensen willen mooie lampen in huis hebben om de winterperiode goed door te komen.