Resultaten
vr 21 jan 2022

Thuiskomen in De Huiskamer van Strijp-S

Bij Aaisja Abdoelradjak staat de deur thuis altijd open. Ze heeft een passie voor eten en kookt dan ook graag voor familie en vrienden. In februari opent ze de deuren van De Huiskamer. Hiermee wil Aaisja een inspirerende plek creëren in het centrum van Strijp-S waar iedereen zich thuis voelt. “Het gevoel van thuiskomen is voor mij erg belangrijk, omdat ik dat heel erg mis hier in Eindhoven”, vertelt Aaisja. De Huiskamer is een Surinaams restaurant waar je kunt lunchen en borrelen, gevestigd in De Trudo Toren. 

De Huiskamer als visitekaartje

Na het volgen van een interieur opleiding heeft Aaisja Film gestudeerd aan de Kunstacademie. Kunst is naast eten een passie en belangrijk in haar leven. “Er is zoveel artistiek talent in Eindhoven”, vertelt Aaisja. Ze wil hen ook een plek geven in De Huiskamer. Op een grote witte muur kunnen jonge kunstenaars hun werk exposeren. De muur wordt flexibel ingezet. Dus heb je als filmmaker of fotograaf een grote witte muur nodig? “Bij De Huiskamer kan en mag het allemaal”, vertelt Aaisja.

Meer dan alleen lunchen en borrelen

Overdag kun je bij De Huiskamer terecht voor heerlijke Surinaamse broodjes in een nieuw jasje. Ze werkt hiermee samen met koks die de recepten nog verder verfijnen. Omdat het een plek is waar iedereen zich thuis moet voelen, is hier bij het samenstellen van de kaart ook rekening gehouden. “Voor vegetariërs, veganisten en halal vleeseters is er keuze genoeg”, vertelt Aaisja. ’s Avonds kun je er genieten van een borrel met optredens van artiesten. 

Een plek waar alles bij elkaar komt

Om haar droom te kunnen verwezenlijken dacht ze veel geld nodig te hebben. Dat geld was er helaas niet. “Ik besloot mijn baan in loondienst op te zeggen en het gewoon te gaan doen. Met Crowdfunding in Eindhoven heb ik in anderhalve maand zo’n € 61.000,- opgehaald”, vertelt Aaisja. Ze hoopt met haar verhaal anderen te inspireren. Dat is waar het bij De Huiskamer over gaat. Eten en drinken met elkaar, verhalen delen, netwerken, elkaar inspireren. Een plek waar alles bij elkaar komt en de locatie in De Trudo Toren past hier perfect bij. 

Het concept van De Huiskamer Strijp-S is voor en door mensen gemaakt. Wil je meedenken over de kleur verf op de muren? Of welke kleur tegels er in de keuken komen? Hou dan de socials van De Huiskamer in de gaten. Aaisja vraagt regelmatig om jouw input. 

Adres:
De Huiskamer Strijp-S
Trudotoren
Leidingstraat 12
5617 AJ Eindhoven
info@dehuiskamerstrijp.nl

Website: binnenkort online: www.dehuiskamerstrijp.nl
Instagram: www.instagram.com/dehuiskamer.strijps
Facebook: www.facebook.com/dehuiskamer.strijps