Resultaten
di 23 jul 2019

Thermodata: nauwkeurige kalibratie en ontwikkeling van temperatuurloggers

Thermodata is sinds september 2018 in Microlab gevestigd en ontwikkelt gekalibreerde Bluetooth temperatuurloggers, aangesloten op de clouddatadienst van Thermodata.

Een temperatuurlogger (ook wel datalogger) registreert temperatuur en tijd en wordt door Thermodata gekalibreerd. Ze bieden deze services aan via een abonnement voor bedrijven in de lifescience (de werking en toepassing van de levende cel, de bouwsteen van plant, mens, dier en micro-organisme) en voedselkwaliteit zodat de temperatuur voortdurend bewaakt wordt. Alle hardware wordt in het kalibratielab van Thermodata op de hoogste standaard gekalibreerd, geaccrediteerd door NIST volgens ISO17025.

Reis naar Eindhoven vanuit Amerika en Australië

Vanuit Australië verhuisden Jenny Samfat en Robert Keith naar Amerika om dit bedrijf op te starten om daarna via Nijmegen en het Rockstart Digital Health Accelerator-programma op Strijp-S terecht te komen. Het doel van het Rockstartprogramma was om inzicht te krijgen in de marktomvang in Europa, de belangstelling voor de diensten van Thermodata en kansen voor mentoring en samenwerkingen.

Gunstig vestigingsklimaat in Nederland

Jenny en Robert namen contact op met Brainport Development omdat ze onder de indruk waren van het techecosysteem in Eindhoven. Fancy van de Vorst was zo vriendelijk om een kennismakingsprogramma te organiseren naar verschillende bedrijvencentra in Eindhoven, waarna Thermodata koos voor Microlab. Wat ook bijdroeg aan de keuze voor Eindhoven was dat productiekosten en de kosten voor research en development lager zijn in Nederland dan in Amerika. Ook faciliteert de Nederlandse overheid technische startups en kan gemakkelijk een visum worden verkregen. Tenslotte is het opleidingsniveau hoog, wordt door iedereen Engels gesproken en is in Nederland alles goed geregeld qua infrastructuur, huisvesting etc.

Microlab biedt flexibiliteit, contact met andere ondernemers en groeimogelijkheden

Jenny en Robert wilden ook mensen ontmoeten, in een groeiende en inspirerende omgeving ondernemen en de mogelijkheid hebben om uit te breiden voor kantoor-, lab- en assemblageruimte. De keuze viel op Microlab waar hun laboratorium inmiddels is opgezet. “Een fantastische, bruisende plek die een breed scala aan bedrijven herbergt", vertelt Jenny. "We kunnen onze ruimte eenvoudig vergroten of verkleinen, iets wat geweldig is voor een groeiende startup.” Ze zien een steeds groter wordende startup-community, waarin mensen met een open visie in het leven staan en waarin mogelijkheden voor samenwerking openliggen. Brainport Eindhoven is daarmee een goed ecosysteem voor technologische bedrijven.

Meer informatie: www.thermodata.us