Resultaten
wo 05 aug 2020

The Future stimuleert innovaties door middel van subsidies

The Future, gevestigd in Microlab op Strijp-S, helpt bedrijven en organisaties om succesvol subsidies voor innovaties aan te vragen. Oprichter Fränk de Jong studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en startte na zijn studie een High Tech Life Science bedrijf.

In zijn tijd bij deze innovatieve startup kwam hij veel in aanraking met het aanvragen van subsidies die het bedrijf hebben geholpen om te groeien. Toen het tijd was voor een nieuwe fase in zijn loopbaan besloot hij zich te gaan specialiseren op het gebied van subsidies. Met The Future werkt hij met zijn collega’s aan het verkrijgen van financiering voor innovatieve bedrijven, projecten en ecosystemen.

Ecosystemen financieren

“In mijn vorige bedrijf heb ik zo’n beetje elk subsidiepotje voorbij zien komen én succesvol aangevraagd”, vertelt Fränk over zijn ervaring met subsidies. The Future richt zich vooral op de financiering van ecosystemen, zoals de Technische Universiteit Eindhoven of Metalot Campus in Budel. “Niet alleen het ecosysteem zelf is financierbaar, maar alle initiatieven die ín die ecosystemen worden ontplooid zijn ook financierbaar. Daarmee zijn we hét aanspreekpunt voor subsidies in zo’n ecosysteem en kunnen we enorm veel bereiken”, aldus Fränk. The Future heeft bijvoorbeeld bijgedragen aan de totstandkoming van de Innovation Space van de Technische Universiteit Eindhoven, een plek waar ondernemend onderwijs wordt gegeven, veel belovende technologieën ontwikkeld worden en inmiddels verschillende start-ups zijn ontstaan.

Hernieuwbare energie

Een voorbeeld van zo’n technologie is Metal Power waarmee hernieuwbare energie genereerd wordt uit metaalpoeder. Samen met de faculteit werktuigbouwkunde van de TU/e werkt studententeam Solid aan deze technologie. Solid wordt zelfstandig gerund door een studententeam dat jaarlijks wisselt en is gevestigd in de Innovation Space op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven. De TU/e werkt hierin samen met de Metalot Campus in Budel, waar het eerste prototype van de verbrandingsinstallatie nu staat. The Future werkt met beiden samen en kan zo veel waarde toevoegen op het gebied van subsidies en financiering. “In plaats van eenmalig een subsidie aan te vragen kunnen we de ontwikkeling van dit soort technologieën ook opdelen in meerdere fases waarvoor je steeds een andere regeling kunt aanvragen”, vertelt Fränk. Om opdrachtgevers te ondersteunen biedt het bedrijf ook administratieve werkzaamheden aan rondom de aangevraagde subsidies en kan het bedrijf projectmanagement verzorgen van een project dat is gefinancierd met subsidie.

Dicht bij de subsidieverstrekker

Hoe gaat The Future te werk bij het aanvragen van subsidies? Eerst doet het bedrijf een scan van het project en zoekt in de database met meer dan 5000 subsidies naar mogelijk passende regelingen. Vervolgens gaat The Future een consortium van partners vormen om gezamenlijk een aanvraag te doen. Daarna wordt een aanvraagtraject gestart en afstemming gezocht met de subsidieverstrekker. “We zitten heel dicht bij de subsidieverstrekker, zodat we snel weten waar we moeten bijsturen”, aldus Fränk. Voorbeelden van projecten zijn het meest duurzame onderwijsgebouw ATLAS van de Technische Universiteit Eindhoven, Metalpower en de Energy Learning Community.

Verhuizing naar Strijp-S

The Future is gestart op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven, wat een logische plek was voor het bedrijf. Toen de organisatie groeide ontstond behoefte aan een off-campus locatie. Al vroeg kwam het in aanraking met Strijp-S en sinds dit jaar is het bedrijf verhuisd naar Microlab. “Het is een hele dynamische en professionele omgeving die goed bij ons bedrijf past. Het gebouw heeft een leuke uitstraling en er gebeurt een hoop”, vertelt Fränk. Strijp-S is een aansprekend gebied waar veel leuke restaurantjes en veel innovatieve bedrijven gevestigd zijn.

Fränk komt graag in contact met andere innovatieve ondernemers op Strijp-S en hoopt dan ook dat de komende tijd weer meer activiteiten in het gebied zullen plaats vinden. 

Foto’s: TU/e – Bart van Overbeeke 
website The Future http://www.tf-advies.nl/