Resultaten
di 30 jun 2020

Tea Stories opent nieuw terras op Strijp-S

Lucia Parlanti is de ondernemer achter de sfeervolle en inspirerende lunchroom in de apparatenfabriek Tea Stories. De van oorsprong Italiaanse vestigde zich met haar Chinese echtgenoot in Eindhoven en wilde de gezonde theecultuur stimuleren in Eindhoven.

Dus startte ze een thee, koffie en lunchplek in het designcentrum Yksi op Strijp-S. “Ik vermijd het woord vegan, dat schrikt mensen af. Alles wat ik verkoop is duurzaam en plantaardig, alleen leg ik daar niet teveel de nadruk op”, aldus Lucia.

Lokale producten

Tea Stories heeft een kleine kaart en werkt met lokale seizoensproducten. Op de lunchkaart staat één salade (momenteel met asperges), drie soorten toast, een dumpling en een gronalabowl. Voor de cappucino gebruikt ze soja-, haver-, of amandelmelk, wat erg in trek is momenteel. Speciaal voor de Chinese gemeenschap in Eindhoven verkoopt ze authentieke Bubbletea, zonder kunstmatige ingrediënten of teveel suiker. “Thee wordt door Nederlanders niet als bijzonder genoeg gezien om veel aandacht of geld aan te besteden. Bubble tea is wel erg in trek en wordt ook veel via bezorging verkocht”, vertelt Lucia. Door de Coronacrisis heeft thuisbezorging een vlucht genomen. Ze promoot de Bubbletea via Wechat, een populaire communicatietool onder de Aziatische doelgroep. 

Duurzame levensstijl

“Ik besloot enkele jaren geleden om volledig vegan te gaan eten en dat is ook het uitgangspunt bij Tea Stories. Ik koop sla bij Duurzame Kost op Strijp-S en gebruik zoveel mogelijk seizoensproducten. Aubergines worden bijvorbeeld niet in Nederland gekweekt, die gebruik ik dus niet”, aldus Lucia. Tea Stories begon met een idee toen Lucia nog bij Philips op de marketingafdeling werkte. Haar drijfveer was om de theecultuur naar Nederland te brengen, maar later combineerde ze het met haar eigen duurzame levensstijl. Zelf is ze erg bewust bezig met wat ze eet en hoe en waar het gemaakt wordt.

Verpakkingen

Ook op het gebied van verpakkingen werkt Tea Stories zo duurzaam mogelijk. Vaste klanten voor de Bubble Tea kunnen een glazen beker aanschaffen die bij bezorging of afhalen kan worden omgeruild. Dat scheelt veel plastic afval, zeker voor een product dat men vaak koopt. Om eten in te pakken wordt papier en karton gebruikt en bij bezorgen wordt ook nauwelijks plastic gebruikt. Tea Stories hoopt een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld en anderen te inspireren hier ook zelf mee aan de slag te gaan.

Nieuw terras geopend

Onlangs opende Tea Stories een mooi terras aan de kant van het ketelhuisplein, een leuke groene plek met goed zicht op de nieuwe bouwontwikkelingen van Strijp-S. Je zit echt middenin alles wat er momenteel op Strijp-S gebeurt en kunt daar even in alle rust genieten van een verantwoorde en gezonde lunch of koffie/thee. 

Meer informatie over Tea Stories via https://goodteastories.com/