Resultaten
ma 26 sep 2022

Tdh Flash Works, American Traditional tattoos & flash op nieuwe locatie in Microlab

In augustus 2021 opende Taco de Hartog de deuren van zijn eigen tattoo studio Tdh Flash Works in Microlab. Op 20 september is de re-opening op de nieuwe locatie op de begane grond in Microlab. Je loopt zo vanaf de hoofdingang de nieuwe studio binnen waar Taco als tattoo artist ook zelf tatoeages ontwerpt en tekent. 

“Het is gaaf dat ik de ideeën van mensen om mag zetten in een ontwerp. Vaak zit er ook een verhaal achter een tattoo, dat maakt het bijzonder. Het is mooi dat mensen in mij geloven en me het vertrouwen geven om het verhaal vast te leggen”, aldus Taco.

Van tekenen tot tatoeëren

In zijn jeugd kwam Taco in aanraking met de wereld van tattoos. Hij raakte gefascineerd en werd verliefd op “die” wereld. Bij tatoeëren wordt tekenen gezien als de basis. “Als kind werd ik aangemoedigd om te tekenen. Nog steeds hou ik veel van tekenen en dan met name van de ouderwetse tekenstijlen”, vertelt Taco. De tekeningen worden ook wel flash works genoemd en in combinatie met zijn naam is zo in 2019 Tdh Flash Works ontstaan.

American Traditional Stijl

Taco heeft zich gespecialiseerd in de American Traditional Stijl. In de volksmond ook wel bekend als Old Skool. Deze stijl herken je aan het gebruik van symbolisme. Veel gebruikte kleuren in deze stijl zijn geel, rood, groen en zwart. De tattoos hebben scherpe zwarte buitenlijnen. De tekenstijl en de technieken die gebruikt worden bij de American Traditional Stijl zorgen ervoor dat de tattoo altijd herkenbaar blijft. 

Wonen en werken op Strijp-S

Strijp-S was niet onbekend voor Taco, omdat hij er al met veel plezier woonde voordat hij er ging werken. De keuze voor de locatie van zijn eigen tattoo studio was dan ook snel gemaakt. “Het is een toffe plek om te wonen en de studio is makkelijk toegankelijk en dichtbij. Er heerst ook een fijne sfeer met veel creativiteit op Strijp-S en het publiek is divers. Wonen en werken op Strijp-S is voor mij de perfecte combinatie. Ik kijk uit naar een mooie tijd samen met mijn klanten”, vertelt Taco.

Kijken in de studio

Wil je meer weten over de Americain Traditional stijl? Ben je benieuwd of Taco jouw idee tot een mooi ontwerp kan maken? Loop dan gewoon even binnen. Je vindt Tdh Flash Works in Microlab aan de Kastanjelaan 400. De deuren zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend en op donderdag ook in de avonduren. Ben je in oktober aanwezig bij het optreden van de punkband The Exploited in Uden? Dan kun je daar ter plekke een tattoo laten zetten in de pop up store van Taco.

Binnenkort komt de website live. In de tussentijd kun je via Instagram en Facebook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en deelt Taco de mooiste creaties:
- https://www.facebook.com/tdh.flash.works
- https://www.instagram.com/tdh_flash_works/