Resultaten
ma 25 mei 2020

Tassenatelier Gold Leather Design geopend in de Urban Shopper

Onlangs opende in de Urban Shopper tassenatelier Gold Leather Design haar deuren. Ontwerpster Chaggit Jansen wil met haar ambachtelijk gemaakte tassen vrouwen iedere dag een ‘touch of gold’ laten ervaren: het plezier van het dragen van een mooie tas.

"In de Urban Shopper heb ik mijn atelier waar de tassen worden gemaakt. Klanten kunnen letterlijk zien hoe de tassen onder het naaimachine vandaan rollen. Naast mijn eigen collectie, maak ik ook een ontwerp op maat”, vertelt Chaggit.

Opleiding ambachtelijke lederen tassenmaker

Chaggit is opgeleid tot bedrijfseconoom, maar haar creatieve kant heeft altijd  een rol gespeeld in haar loopbaan. Na het werken in financiële en beleidsmatige functies besloot ze haar creatieve kant ook meer in haar werk te gaan gebruiken. “Onlangs ben ik een opleiding ambachtelijke lederen tassenmaker/ontwerper gestart en kreeg ik de smaak te pakken”, vertelt Chaggit. Al snel besloot ze een eigen atelier/winkel te openen, waarbij de Urban Shopper perfect paste.

Spannend contrast

“Een goede tas is functioneel en ambachtelijk gemaakt, vind ik. In mijn tassen is altijd een contrast zichtbaar. Spannende combinaties van kleuren en materialen. Of een speelse print, gecombineerd met stoer leer”, vertelt Chaggit. Met de eigen stijl van Gold Leather Design hoopt ze jong en oud aan te spreken. De details van de tas kunnen in overleg worden bepaald om het helemaal naar wens te maken. Bijvoorbeeld de voering, de naden of de hengsels. “Ik hoop dat mensen echt blij worden van de tas, omdat mijn stijl ze aanspreekt of ze er zelf in meegedacht hebben”, aldus Chaggit.

Duurzaam

De tassen worden gemaakt van duurzame grondstoffen die kwaliteit uitstralen. De winkel koopt zoveel mogelijk lokaal in en bij duurzame leveranciers. Het leer is bijvoorbeeld een restproduct uit de meubelindustrie, dat dus alsnog wordt gebruikt in tassen in plaats van wordt weggegooid. Duurzaamheid zit hem ook in kwaliteit, dat je er lang mee doet en dat het stevig is. En een bepaalde tijdloosheid in het ontwerp, dat je de tas lang kunt dragen.

Kijken in het atelier

Chaggit runt de winkel samen met haar zus Kirsten, die in de winkel staat terwijl Chaggit de tassen ontwerpt en maakt. Iedereen die nieuwsgierig is hoe lederen tassen ambachtelijk worden gemaakt in het atelier is welkom eens te komen kijken. “Je bent welkom om eens te komen kijken en een praatje te komen maken, je hoeft natuurlijk niet meteen iets te kopen. Ik praat graag over het ambacht en wil daar graag over delen en uitleggen”, aldus Chaggit.

Meer informatie via de website: https://www.goldleatherdesign.com

Volg Gold Leather Design via Facebook en Instagram:

https://www.facebook.com/made.by.chaggit

https://www.instagram.com/gold_leather_design