Resultaten
ma 09 dec 2019

Steven Blanco: Kunst op kleding!

Steven Blanco is een fashionlabel dat kleding en accessoires voorziet van handgemaakte, unieke schilderkunst. Bcy Marques is de kunstenaar die het label enkele jaren geleden heeft opgezet. Inmiddels werkt hij samen met Faith Verbeek die verantwoordelijk is voor de zakelijke leiding van het merk.

Steven Blanco is een merk met een missie: mensen inspireren om zichzelf te durven zijn en een statement te maken met opvallende, kleurrijke kleding. Je kunt wel zeggen dat ze een vliegende start hebben gemaakt tijdens de Dutch Design Week, het was meteen erg druk in de winkel.

Inspireren om jezelf te zijn

Het merk Steven Blanco bestaat al een paar jaar en wil een nieuwe generatie inspireren dat kunst niet alleen voor een exclusieve doelgroep is, maar juist ook voor iedereen toegankelijk is. Bcy schildert ieder kledingstuk zelf met de hand, ieder item is uniek. Opvallend aan de kunst is dat er veel gezichten op staan en dat de ogen van die gezichten allemaal bedekt zijn met een balkje. “Het balkje staat voor jezelf kunnen afsluiten voor de vooroordelen van anderen, dat je gewoon aantrekt wat je zelf mooi vindt en je eigen weg gaat”, geeft Bcy aan. Bcy is onlangs afgestudeerd als fashion designer aan het Summa College en is oorspronkelijk afkomstig uit Mozambique. Bcy is een fanatieke danser en zet zich daarnaast nog in om creatieve content te maken voor bedrijven die op Instagram actief zijn.

Samenwerking

Tijdens het afronden van zijn studie stond het merk even op een laag pitje. Toen Bcy eenmaal geslaagd was wilde hij een doorstart maken met Steven Blanco. Hij zocht hiervoor een zakenpartner die de visie van het merk begreep, maar ook zakelijke structuur aan kan brengen. Faith had zelf een webshop met producten die van Afrikaanse stoffen gemaakt zijn. In het verleden heeft Bcy diverse malen model gestaan voor het kledingmerk van Faith. Hij zag in Faith een goede zakenpartner en besloot daarom haar te benaderen om samen het merk verder te laten groeien. “We werken nu soepel samen en we vormen echt een goed team”, geeft Faith aan.

Bewust voor Urban Shopper gekozen

Faith en Bcy hadden zelf contact gezocht met Trudo om een winkel in de Urban Shopper te gaan openen, naast hun onlineactiviteiten. Helaas was er op dat moment geen unit beschikbaar dus gingen ze verder zoeken naar een geschikte locatie. Toen de contracten voor die locatie bijna getekend waren belde Trudo dat er toch een unit beschikbaar was. “We waren enorm blij, omdat de plek en locatie enorm goed bij ons passen. Je gaat specifiek naar de Urban Shopper omdat je aparte hebbedingetjes wilt kopen. Mensen die hier komen staan open voor kunst en reageren heel positief op onze collectie”, vertelt Faith.

Actief promoten

Het mooie aan de handgeschilderde kledingstukken is dat ze door een speciale behandeling toch lang goed blijven in de was. "Ze kunnen vele malen gewassen worden en de verf blijft goed op de items”, vertelt Faith. Daardoor kan je als klant lang genieten van unieke handgemaakte kledingstukken. De beide ondernemers willen graag bijdragen aan de verdere groei en bekendheid van de Urban Shopper en zetten zich, samen met de andere ondernemers, actief in voor het winkelcentrum. Ze doen mee aan activiteiten en helpen met de promotie. “Tijdens onze opening was het enorm druk in de Urban Shopper. Wij hopen ook weer een nieuw publiek naar de Urban Shopper te trekken”, vertelt Bcy.

Steven Blanco is te volgen via Instagram: @stevenblanco.art