Resultaten
do 23 sep 2021

Starcheck zet slimme digitale tools in voor talent assessment

Starcheck levert psychologisch onderzoek, data, tools en analyses om talent te selecteren en te ontwikkelen. Naast het afnemen van full assessments is Starcheck actief op het raakvlak van psychologie en IT. Het bureau is gevestigd in Microlab omdat het zich thuis voelt in een innovatieve, ondernemende omgeving. 

Slimme assessments

Bas Spaapen is mede-eigenaar van het bureau met Marco van Aarle. Starcheck biedt assessment oplossingen om beslissingen op het gebied van sourcing, recruitment en talent ontwikkeling te ondersteunen. Starcheck integreert gamification in diverse assessment programma's en ontwikkelt psychometrisch attribuut meetsystemen (PAM's) voor serious games. De investering van een psychologisch assessment is al snel rendabel voor een bedrijf. “Als je een bad hire hebt, oftewel de verkeerde persoon aangenomen, kost je dat als bedrijf al snel een jaarsalaris. Terwijl een assessment een fractie van die kosten met zich meebrengt”, aldus Bas.

Optimale teamsamenstelling

Starcheck heeft onlangs een applicatie ontwikkeld waarmee bedrijven optimale teams kunnen samenstellen voor elk denkbare opdracht. Deze applicatie verschilt fundamenteel van bijvoorbeeld Belbin, management drives en diverse kleurentests, doordat het zich specifiek richt op de teamopdracht en teams formeert op basis van collectieve intelligentie. “Het ene team moet heel goed zijn in innoveren terwijl het andere team vooral gericht is op het uitvoeren. De manier waarop collectieve intelligentie tot stand komt, kan dus per team en opdracht verschillen. En daarmee kunnen de algoritmen van onze applicatie rekenen”, vertelt Bas. Team-composer, de naam van deze nieuwe online applicatie, zal binnenkort live gaan. 

Dynamiek op Strijp-S

“Wij hebben vier vaste mensen en daaromheen een flexibele groep IT’ers en psychologen, wat heel goed past bij de opzet van Microlab”, aldus Bas. De dynamiek en laagdrempelige manier om contact te leggen met elkaar en de drive die iedereen heeft om vooruit te komen, is wat Bas aanspreekt aan Strijp-S en Microlab. Bas tot slot: “Hier werken mensen met allerlei verschillende achtergronden. Als je die bundelt, verleg je grenzen en stimuleer je innovatie. Op Strijp-S zie je dat diversiteit niet alleen sociaal gewenst is maar ook functioneel grote voordelen biedt.”

Starcheck
Kastanjelaan 400
5616 LZ Eindhoven
Nederland

https://starcheck.nl/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/starcheck/