Resultaten
di 17 dec 2019

SoMMedia: professionale webcasts vanuit webcaststudio Strijp-S

SoMMedia is een film- en animatiebedrijf dat sinds kort gevestigd is op Strijp-S in het Glasgebouw. “We hebben nu al méér spontane contacten opgedaan dan in de acht jaar hiervoor dat we in Nuenen zaten”, aldus directeur Sven Braat over de ervaringen op Strijp-S tot nu toe.

Het bedrijf verhuisde naar Strijp-S om meer samenwerkingen te kunnen aangaan voor de toekomstplannen van het dynamische bedrijf. “Het is de energie die je hier op Strijp-S voelt, om samen dingen te bedenken, met elkaar te delen en samen mooie dingen te maken. Daarom zitten we heel graag op Strijp-S”, aldus de energieke Sven.

Webcasts

De kern van het bedrijf bestaat uit het maken van bedrijfsfilms, e-learning video’s en animaties. Daar is het bedrijf al jaren mee bezig en wordt het bedrijf vaak voor ingezet bij bedrijven en organisaties als Alphabet, KLM, Den Ouden Groep, ASML, het Catharina ziekenhuis en Brainport. Naast deze films zag het bedrijf steeds meer vraag naar webcasts op locatie bij de klant. “In het Catharina ziekenhuis hebben we onlangs een openhartoperatie live uitgezonden via internet. Kijkers konden via WhatsApp vragen stellen aan de redactie, die de presentator vervolgens voorlegde aan de artsen in de operatiekamer”, vertelt Sven. Deze vorm van media en interactie helpt patiënten om beter te weten hoe een operatie verloopt en zo meer vertrouwen in het goede verloop van hun eigen operatie te hebben. Maar ook artsen leren hiervan.

Eigen webcaststudio op Strijp-S

“Het is een hele onderneming om zo’n live uitzending technisch mogelijk te maken op de locatie van de opdrachtgever. Soms zijn de technische omstandigheden niet optimaal en is het erg lastig om licht, geluid en techniek helemaal perfect te krijgen voor de uitzending”, geeft Sven aan. Daarom heeft SoMMedia op hun nieuwe kantoor op Strijp-S, in het Glasgebouw een speciale webcaststudio gemaakt waar bedrijven gebruik van kunnen maken voor hun live uitzendingen. “In onze studio zijn de omstandigheden perfect om gemakkelijk een prachtige webcast te verzorgen”, aldus Sven.

Spontane content

Webcasts zijn volgens Sven een ideale manier om je als bedrijf op een spontane, leuke manier te laten zien aan je publiek. Strak geregisseerde filmpjes komen toch vaak gemaakt over en de kijker heeft dat meteen door. Tijdens live uitzendingen ontstaan met behulp van een presentator spontane dialogen die zeer gewaardeerd worden door de kijkers. Als bedrijf hoef je dan veel minder voor te bereiden, te scripten. En de uitzending zelf wordt veel beter ontvangen door het publiek, omdat het authentieker is en de passie beter voelbaar is. Dit is heel geschikt voor bijvoorbeeld interne communicatie.

Open studiodag: Kom zelf ervaren!

Om mensen op Strijp-S zelf te laten ervaren hoe de webcaststudio werkt organiseert SoMMedia op donderdag 23 januari een open studio; de ideale kans om zelf te ervaren hoe de studio werkt. Aanmelden kan via de website