Resultaten
do 17 okt 2019

Slaaponderzoek startup Onera groeit door op Strijp-S

Onera ontwikkelt slimme pleisters voor de diagnose van slaapstoornissen. Met deze slimme pleisters wil Onera slaapdiagnostiek beter toegankelijk maken voor mensen met slaapproblemen. Momenteel zijn er lange wachtlijsten voor de diagnose van slaapproblemen, vandaag de dag een lastig en intensief onderzoek met complexe apparatuur. Door een eenvoudiger en gemakkelijk alternatief te ontwikkelen wordt een goede slaapdiagnose toegankelijk gemaakt voor veel mensen voor wie deze dure vorm van gezondheidszorg nu niet toegankelijk is.

Slaapdiagnose toegankelijk maken voor iedereen

Slaapdiagnose is nu nog erg duur en alleen ontwikkelde landen hebben toegang tot de complexe technologie erachter. Onera heeft tot missie om slaapdiagnostiek breed toegankelijk te maken, zodat slaapproblemen op de juiste manier en snel behandeld kunnen worden. Slaapproblemen worden al lang genegeerd in de geneeskunde omdat het niet zo dringend lijkt. Vaak wordt gedacht ‘het gaat maar over ontspannen en rusten’, terwijl slapen enorm belangrijk is voor mensen. Dit is belangrijk voor zowel het hebben van voldoende energie om dagelijks te functioneren, als voor het immuunsysteem. Onera richt zich puur op de diagnose van slaapproblemen; ze ontwikkelen zelf geen apparatuur voor de behandeling ervan.


Groei vanuit High Tech Campus

Onera is gestart vanuit IMEC in het Holst Centre op de High Tech Campus. De technologie werd daar opgepikt door de vijf oprichters en voortgezet in een startup die zich in 2017 op Strijp-S vestigde in het Klokgebouw. Het team van inmiddels meer dan 25 personen is hard bezig om het bedrijf te laten groeien op twee locaties op de wereld; Eindhoven en Silicon Valley (Verenigde Staten). Ze hebben bewust gekozen om op Strijp-S te zitten om dicht bij designers en de creatieve omgeving van Strijp te zijn. Samen met hun technische team vormt dat een goede combinatie om tot een gebruiksvriendelijk product te komen.

Lekker werken op Strijp-S

Strijp-S als omgeving is belangrijk voor de mensen van Onera om lekker te kunnen werken. Het gebied is goed bereikbaar per openbaar vervoer en fiets en de voorzieningen zijn goed afgestemd op de behoeften van de werknemers van Onera. "Het eten is hier erg goed en gevarieerd. Naast de Vershal heb je Bagels & Juice, Fish & Chips maar ook het nieuwe Miss Temaki vinden we erg lekker. ", aldus Soukaina Adnane over de gevarieerde eetgelegenheden. "Als we bezoek uit het buitenland over hebben, zijn ze gemakkelijk per trein in ongeveer een uur op Strijp-S. We laten onze gasten meestal in het Blue Collar Hotel slapen. Het stoere imago gaat heel goed samen met de warme, persoonlijke service van het personeel van Blue Collar".

Teamleden gezocht

Onera heeft een grote ambitie en daarvoor hebben ze flink wat mensen nodig om die ambitie te helpen realiseren. Momenteel hebben ze flink wat vacatures en ze staan dan ook open om in contact te komen met getalenteerde mensen die de ambitie hebben om slaapdiagnostiek te helpen verbeteren. Onera bestaat uit een heel dynamisch en divers team van meer dan 15 nationaliteiten. Bekijk de vacatures via de website van Onera.