Resultaten
wo 29 sep 2021

Siki verhuisd naar Haasje Over:”Het is vanaf het begin lekker druk in de winkel”

Onlangs verhuisde de kinderkledingwinkel Siki van de Urban Shopper naar de nieuwe winkelruimtes op de begane grond van Haasje Over. “Ik groeide uit mijn jasje in de Urban Shopper en het was tijd om weer een eigen winkelruimte te hebben, direct gelegen aan een straat”, aldus eigenaresse Esther van Kraaij. De goed zichtbare plek aan de Leidingstraat trekt vanaf het begin veel bezoekers. 

Strijp-S

“Ik was de allereerste die in de Urban Shopper openging, daarvoor zat ik in centrum Eindhoven in een gedeelde winkelruimte. Toen mijn collega huurder vertrok besloot ik naar Strijp-S te verhuizen, omdat die plek beter bij me paste.” Esther wilde ook graag in het creatieve en groeiende gebied Strijp-S gevestigd zijn en dus kwam de Urban Shopper als geroepen. Nu ze al langer merkte dat haar winkel te klein werd zocht ze naar een grotere, meer zichtbare plek. De komst van Haasje Over vormde voor haar een perfecte kans op een permanente plek op Strijp-S.

Iets anders dan anders

Siki verkoopt bijzondere kinderkleding waarin je lekker kunt bewegen, van een goede kwaliteit. Klanten van Siki zoeken iets anders dan anders en Siki zit daarmee in het midden- en hogere segment. “De stijl is Urban, gedurfd en soms een beetje skate-achtig. Maar vooral ook kleding die lekker zit”, vertelt Esther. “Ik verkoop een aantal merken die in deze regio slecht verkrijgbaar zijn en erg populair zijn bij de doelgroep, zoals Mini Rodini, Molo en Bobo Choses. Dat zijn echte trekkers merk ik”. 

Vaste klanten verhuizen mee

De winkel heeft al jaren een vaste schare klanten, die regelmatig terugkomen, ook op de nieuwe locatie in Haasje Over. “Door de Feelgood market ontdekten veel nieuwe mensen mijn winkel waardoor er ook veel klanten bijkwamen steeds. Ook de Dutch Design Week zorgde voor veel nieuwe klanten. Ik groei nog steeds omdat er veel nieuwe mensen in het gebied komen te wonen die kinderen krijgen”, aldus Esther.

Meer ruimte

Op de nieuwe locatie is meer ruimte waardoor mensen dingen gemakkelijker kunnen vinden in de winkel, er is meer bewegingsruimte. Mensen hebben de ruimte en alles hangt op ooghoogte waardoor winkelen prettiger is geworden. Er is een grote etalage en van buiten is heel goed te zien wat de winkel te bieden heeft. De winkel beschikt over een grote, gele opblaasbare badeend die een echte eyecatcher in het gebied is. “Mensen gaan graag op de foto met de mensgrote eend, die dan weer op social media gedeeld worden”, vertelt Esther.

Toeristen trekken

Esther merkt dat Eindhoven steeds meer toeristen weet te trekken naar Strijp-S. Mensen uit Utrecht en Amsterdam maar ook expats en buitenlandse toeristen. “Ik verwacht een explosie van creativiteit in het gebied, modeshows en creatieve samenwerkingen tussen de ondernemers. Er is hier een goede vibe in het gebied en ik verwacht dat het alleen maar groeit”, vertelt Esther.

Op 3 oktober organiseert Siki een openingsfeest rondom de nieuwe collectie. Bezoekers krijgen dan een lekker drankje op het ruime terras voor de winkel.

Volg Siki op Social media of bekijk de website:

https://www.sikikinderwinkel.nl/

https://www.instagram.com/siki_kinderwinkel/