Resultaten
do 11 jun 2020

Shuffly haalt populaire spel Shuffleboard naar Nederland

Werktuigbouwkundige Micky Verhaeg startte tijdens zijn studie in Amsterdam een studentonderneming met twee andere studenten, om het spel Shuffleboard uit de Verenigde Staten naar Nederland te brengen. Micky was op stage in Nieuw-Zeeland en werd verliefd op het populaire spel, dat een combinatie is tussen sjoelen, curling en jeux de boules.

In landen als de Verenigde Staten, Canada en Australië staat het spel in de horeca en wordt het met veel plezier gespeeld. Micky is uiteindelijk als enige van het studententeam verder gegaan met het product en heeft zijn onderneming in Microlab op Strijp-S gevestigd.

Naar Nederland halen

Toen Micky terugkwam van stage in Nieuw-Zeeland wilde hij een Shuffleboard een keer huren voor zijn verjaardag. Dat bleek echter onmogelijk, in Nederland was het spel niet te krijgen. Daarom kreeg hij het idee er zelf een te gaan maken, en uiteindelijk was het product onderwerp van zijn studentonderneming tijdens de minor ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. “In Nederland is het spel nog nauwelijks bekend, mensen kennen het vooral van een vakantie in het buitenland. Als er eenmaal zo’n Shuffleboard in een horecazaak staat, gaan mensen er vanzelf mee spelen en leidt het tot veel plezier op die plek”, aldus Micky.

Zware speeltafel

Het originele American Shuffleboard is bijna zeven meter groot, dat maakt het spel maar voor weinig plekken geschikt. Daarom maakt Shuffly vooral iets kleinere tafels, maar deze zijn nog steeds vier meter lang. De tafels zijn ook loeizwaar omdat ze gemaakt worden van degelijke materialen én waterpas moeten staan. ”De productie van een Shuffleboard duurt ongeveer twee tot drie maanden, er zitten veel verschillende materialen in zoals staal, hout, epoxy en leer. Ik coördineer de productie en doe veel zelf, maar gelukkig kan ik bij Microlab gemakkelijk specialisten inhuren of helpende handjes vinden om het product even te sjouwen”, vertelt Micky. In de toekomst wil hij de productie misschien wat meer uit handen geven, maar momenteel doet hij het nog graag zelf. 

Eerst horeca

Het spel staat inmiddels bij een tiental horecabedrijven in Nederland. Micky richt zich eerst op de Nederlandse horeca omdat daar veel bezoekers komen voor een langer verblijf, zoals een snookerbar. Ook bij Microlab in de communityspace staat een Shuffly en momenteel heeft Micky nog één demomodel beschikbaar voor gratis plaatsing op een geïnteresseerde locatie. “Eigenlijk moet je het zelf ervaren om te weten hoe leuk het is. Daarom plaats ik het spel graag op proef op locaties zodat mensen kunnen zien hoe het werkt voor de bezoekers daar”, aldus Micky.

Netwerk

Het handige aan Microlab is voor Micky dat hij niet alleen over een werkplaats en handige hulp beschikt, maar dat hij gemakkelijk in contact komt met heel diverse mensen. Dat helpt hem om samenwerkingen aan te gaan, zijn netwerk te vergroten en advies te krijgen over de ontwikkeling van zijn product en bedrijf. “Er is veel gezelligheid bij Microlab, naast dat iedereen hard aan het werk is. Ik vind de sfeer heel leuk, dat helpt me echt bij het ondernemen”, aldus Micky. Hij vindt Strijp-S een mooi gebied met veel toffe ontwikkelingen. Hij is gecharmeerd van de oude panden en die stijl past ook goed bij het Shuffleboard; stoer en robuust.

Heb je interesse in een proefplaatsing van de Shuffly in jouw bedrijf of locatie? Neem dan contact op met Micky via de website http://www.shuffly.nl/ of info@shuffly.nl