Resultaten
do 30 apr 2020

Searious Business Plastic afvalvrij kantoor

Plastic afvalvrij kantoor als goed voornemen na Coronacrisis

De Coronacrisis zet ons allemaal aan het denken over waar we met onze wereld naartoe willen gaan. Voor sommigen voelt deze periode als een reset; even back-to-basic en tijd om over belangrijke dingen na te denken. Willemijn Peeters van Searious Business daagt bedrijven uit om straks als de kantoren weer open gaan, een belangrijke stap te zetten richting een wereld zonder plastic afval. “Hoe mooi zou het zijn als bedrijven straks bij terugkomst op kantoor ervoor kiezen om zonder plastic afval te gaan werken? Misschien stimuleert deze crisis mensen om straks beter met de wereld om te gaan en plastic afval te reduceren”, vertelt Willemijn.

Waarom minder plastic?

Gebruik van minder plastic leidt tot minder plastic afval in de natuur en oceaan. Dat is beter voor de gezondheid van mens en dier en draagt bij aan een schone aarde voor toekomstige generaties. Op de website van Searious Business kan je een gratis plastic scan doen om je te helpen het gebruik van plastic te reduceren om zodoende plastic afvalvrij te gaan werken.

Aan de slag met een plastic afvalvrij kantoor

De eerste stap is het bepalen van het doel, samen met je collega’s. Willen jullie echt voor een plastic afvalvrij kantoor gaan? Is iedereen zich bewust hoeveel plastic afval jullie nu hebben? En waar mogelijkheden liggen om dit plastic afval te verminderen? De plastic scan op de website van Searious Business helpt om meer inzicht te krijgen én doelen te bepalen met bijbehorende acties. Met de resultaten van de scan kunnen jullie aan de slag gaan om plastic te vervangen door herbruikbaar, hervulbaar of recyclebaar plastic. En wegwerpplastic, bijvoorbeeld in koffiebekertjes, zakjes of flesjes ter vermijden. Vervolgens is het belangrijk de voortgang te monitoren én successen te vieren en te delen met anderen.

Bekijk ook het filmpje van Searious Business over een Plastic Waste-Free Office (in het Engels): https://www.youtube.com/watch?v=anM14gT_Kd8

Searious Business kan bedrijven en organisaties helpen om plastic afval te reduceren en adviseert ook bij het uitwerken van een business case; hoe kan een bedrijf direct voordeel halen uit het reduceren van plastic afval?

Plastic Scan

Ga naar de website van Searious Business om de plastic scan te starten: https://www.seariousbusiness.com/our-offer