Resultaten
vr 29 nov 2019

SCENERY: Mode- en interieuraccessoires geïnspireerd door Afrikaanse tribalkunst

Vlak voor de Dutch Design Week opende Beth Oladipo haar winkel in de Urban Shopper, genaamd Scenery.  

Scenery biedt kleurrijke en exotisch uitziende modeaccessoires en interieurstylingproducten direct geïnspireerd door Afrika en artiesten en kunstenaars die naar ook geïnspireerd waren door tribalkunst zoals Picasso en Keith Haring. “Ik houd van producten die kleurrijk en exotisch zijn. Bijzondere producten van bij voorkeur lokale designers in unieke vormen”, geeft Beth aan. 

Beth Oladipo komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en woont alweer 13 jaar met haar gezin in Nederland. Eerst in Amsterdam en later in Eindhoven. Beth is getrouwd met een van oorsprong Nigeriaanse man, wat haar passie voor Afrikaans design misschien wel verklaart. Beth heeft zelf gewerkt als concept designer bij stoffenproducent Vlisco in Helmond, ook weer met een sterke link met Afrika dus. 

Beth had al jaren een succesvolle online winkel voor kleurrijke en exotische kleding, kledingaccessoires en interieuraccessoires. In het begin verkocht ze behalve online ook via boutieks in Londen. Na twee jaar nam ze een pauze en ging ze voor Vlisco werken, waar haar man ook werkt als ontwerper. Na enkele jaren geleden startte ze haar eigen winkel weer op, de oude klantenkring en community was snel weer fan van haar en de online winkel begon snel weer goed te lopen.

“Ik heb altijd een heel gedurfde, uitgesproken smaak gehad. Dat komt misschien door mijn artistieke ouders en mijn jeugd in Birmingham waar je een smeltkroes aan culturen ziet.” Beth had veel contact met Jamaicaanse kinderen en werd al jong aangestoken door de zwarte cultuur. Haar vader had zelfs een nachtclub voor Jamaicaanse Ska muziek en haar moeder maakte toneelrekwisieten en mooie kostuums. Beth heeft uiteindelijk ook de kunstacademie gedaan in London, richting illustrative art.

Beth verkoopt mode- en interieuraccessoires van lokale designers uit Afrika of met een sterke link met Afrika. Altijd met een bijzonder verhaal erachter. Zelf maakt ze ook nieuwe dingen van vintage stoffen uit de 80’er jaren met kleurrijke tribal prints, zoals scrunchies en kraagjes. “Ik maak accessoires in kleine oplages, vaak van stoffen die niet meer nieuw gemaakt worden. Dan weten mensen zeker dat ze iets unieks kopen”, geeft Beth aan over de zelfgemaakte producten.

“Ik richt me op kunst- en designliefhebbers, zowel tieners als volwassen vrouwen. Soms ook mensen die iets met Afrika hebben of er geweest zijn en verliefd zijn geworden op het continent”, vertelt Beth over haar klanten.

Blijf op de hoogte van nieuwe producten via de Instagramaccount van Scenery @scenerylabel of op facebook (scenerylabel)

Save-the-date: Op 19 december is de winkel tot 21:00 uur open in verband met de aanstaande feestdagen.