Resultaten
wo 29 mei 2019

Renovatie Veemgebouw van start

Aan het Veemgebouw wordt het komende jaar groot onderhoud gepleegd. Deze maand is gestart met het zetten van een vaste steiger rondom het gehele gebouw.

Omdat tijdens het onderhoud van de gevel het gebouw in gebruik blijft zullen er de nodige veiligheidsvoorzieningen aangebracht worden. Zo worden de steigers goed afgeschermd voor vallend gesteente, glas etc. Het bouwen van de steiger zal circa twee tot drie maanden duren. 

Vervangen kozijnen, ramen en opknappen van de betonbanden

De kozijnen van de opbouw (verdieping tien tot en met dertien) op  het Veemgebouw moeten helemaal vervangen worden. Hier worden nieuwe glaspuien geplaatst die van vloer tot plafond lopen.  De overige stalen kozijnen worden allemaal geschuurd, gegrond en afgelakt. Alle 11.500 (!) ruitjes  worden vervangen. 

De betonbanden (vloeren die doorlopen in de gevel) hebben onderhoud nodig doordat er betonrot  is geconstateerd. Het beton wat loszit wordt vrij gehakt, aangesmeerd en behandeld. Op sommige plekken van de bewapening zit roest. Hiervoor wordt het ijzer ontroest, geconserveerd, aangesmeerd en geschilderd. De renovatie van het casco van het pand zal alles bij elkaar een jaar gaan duren.

Yes, we're open! 

Duurzame Kost, Enversed VR Center en de Vershal zijn tijdens deze renovatie gewoon bereikbaar!