Resultaten
ma 30 mei 2022

Pure nostalgie bij Brokaatje

In 2018 opende Karin Sep haar winkel Brokaatje in de Urban Shopper op Strijp-S. Karin helpt mensen aan bijzondere en sfeervolle items voor in huis, tuin en kledingkast. De winkel is gevuld met brocante producten en vintage kleding, pure nostalgie. In augustus 2021 verhuisde Brokaatje naar een nieuwe locatie binnen de Urban Shopper. 

Tijd voor plan B

Als klein meisje speelde Karin vaak winkeltje met haar buurmeisje. Er werden allerlei kleren opgevouwen en ingepakt. Alhoewel Karin een studie volgde als Sociaal Cultureel Werker startte ze haar eerste bijbaantje in de detailhandel. “Een vriendin heeft een brocante winkel en daar heb ik regelmatig geholpen. Toen begon het bij mij ook te kriebelen”, vertelt Karin. Ze heeft heel wat markten afgestruind en brocante en vintage kleding verkocht via Marktplaats. Uiteindelijk stond de garage van haar ouders te vol en was het tijd voor plan B.

De opening van Brokaatje

In januari 2018 opende Karin haar winkel Brokaatje in de Urban Shopper. In augustus 2021 heeft ze de overstap gemaakt naar een nieuwe locatie binnen de Urban Shopper. Bij Brokaatje kun je terecht voor brocante en vintage kleding. Voor de inkoop van de producten gaat Karin vaak heel vroeg op inkoop naar markten. Het is voor haar iedere keer een feestje om op zoek te gaan naar de mooiste parels voor in haar winkel. Daarnaast verkoopt ze fairtrade producten, cadeautjes en decoratie voor in huis. 

Als de spullen zouden kunnen praten

Mensen halen antiek en brocante nog wel eens door elkaar. Brocante is meestal niet oud genoeg om antiek te zijn. Ook heeft het een andere sfeer. Antieke spullen zijn vaak heel en gaaf. Bij brocante hoeft het juist niet netjes te zijn. “Als de verf van een product wat afgebladderd is, geeft dat juist een mooie touch aan het product”, vertelt Karin. De producten moeten een bepaalde leeftijd hebben. Hoe ouder hoe liever. Bij brocante weet je niet altijd het verhaal achter het product, maar als de spullen zouden kunnen praten…

Duurzaamheid als rode draad

Door de verkoop van hergebruikte producten laat Karin zien dat je kunt kiezen voor mooie items die ook nog eens bijdragen aan een betere wereld. De thema’s fairtrade en duurzaamheid zijn de rode draad door haar leven. Deze rode draad past goed bij de sfeer op Strijp-S. Karin vertelt: “De oude Philipsfabriek, de mooie oude muren; het is allemaal oud, maar met een mooie nieuwe bestemming. Deze sfeer past mooi bij de sfeer van mijn winkel”. 

Naast de verkoop in de winkel staan veel van haar producten ook op marktplaats, maar binnen nu en een paar maanden komt haar webshop online. Heb je vintage kleding of brocante spullen die mogelijk geschikt zijn? Neem dan contact op met Karin.

- Adres: Urban Shopper, Torenallee 60-02, 5617 BD Eindhoven
- Website: www.brokaatjebrocante.nl
- Facebook: www.facebook.com/brokaatjebrocante
- Instagram: www.instagram.com/brokaatje_brocante_vintage/
- Marktplaats: www.marktplaats.nl/u/brokaatje/21207085/