Resultaten
wo 03 jun 2020

Puppy Eyes Studio maakt verhalen visueel

Illustrator en grafisch ontwerper Martine Versluijs noemt zichzelf “visuele verhalenverteller”. Ze maakt animaties, illustraties en verzorgt grafisch ontwerp voor bedrijven en organisaties en is gevestigd in Microlab op Strijp-S.

Ze is erg blij met haar werkplek: ”Microlab is best wel groot geworden, maar het blijft gemakkelijk om iemand aan te spreken. In de drie jaar dat ik hier zit heb ik er een vriendengroep bij gekregen”.

Eigen baas

“Toen ik afstudeerde zaten we midden in de financiële crisis, het was erg moeilijk om aan een baan te komen. Uit nood ben ik voor mezelf begonnen en dat is achteraf bezien een hele goede keuze geweest. De vrijheid van eigen baas zijn, je eigen tijd indelen en op plekken komen waar je anders nooit zou komen, maakt het voor mij het ideale werk”, vertelt Martine. Martine woonde eerst in Eindhoven, tot ze haar echtgenoot ontmoette die in Weert woonde en ze besloten daar samen een gezin te stichten. Martine bleef in Eindhoven werken, eerst op Sectie C in Tongelre. Uiteindelijk vond ze een plek die beter bij haar zakelijke en creatieve ambities paste, dat werd Microlab.

Verhaal tot leven wekken

Puppy Eyes Studio vertelt verhalen op een visuele manier, door ze om te zetten in tekeningen met een leuk, eigen handschrift en aantrekkelijk kleurgebruik. Het werk van Martine kenmerkt zich door duidelijke vormen, die tegelijk niet simplistisch zijn. “Met lijnwerk kan je een verhaal tot leven wekken. Bijvoorbeeld het filmpje van Schouw Informatisering waarin het bedrijf uitlegt hoe ze met de Golden Circle werken en hoe dat in hun manier van werken zit (https://youtu.be/EsFe1QBkIpE )”, aldus Martine. Martine is erg nieuwsgierig als ze een nieuwe opdracht aangaat, wat is de gedachte achter het verhaal? Hoe is het ontstaan? Ze stelt dan veel vragen en graaft net zo lang tot er goede zinnetjes gezegd worden én mooie beelden bij haar op komen. Vervolgens gaat ze een storyboard maken en met de klant in overleg over het script. Vervolgens gaat ze creatief aan de slag om de animatie daadwerkelijk te maken.

Visuele communicatie

Puppy Eyes Studio werkt voor veel verschillende opdrachtgevers, en ze heeft een voorliefde voor startups die enthousiast en vol energie aan de slag zijn. Die energie stimuleert haar om zelf ook enthousiast aan de slag te gaan en haar creativiteit ten volle in te zetten. Naast het maken van animaties en illustraties zet ze haar creatieve talenten in voor visuele communicatie in brede zin. Ze maakt websites, nieuwsbrieven, producthandleidingen, ontwerpt logo’s en huisstijlen, maar ook kinderboeken. Eigenlijk alles waar ze haar illustratiewerk voor kan inzetten om het verhaal visueel te vertellen.

Meisje met de hond

Het bedrijf van Martine heet Puppy Eyes Studio, die naam koos ze flink wat jaren geleden uit speelsheid. Ze vond dat haar creatieve studio ook een creatieve naam moest hebben. Op dat moment had ze niets met honden, maar inmiddels heeft ze een hond die ze regelmatig meeneemt naar Microlab. “Mensen kennen mij vooral als ‘het meisje dat bij die schattige hond zit’. Het levert mij veel aanspraak op hier in Microlab”, vertelt Martine over haar IJslandse hond Mika.

Workshop Illustratie

Onlangs richtte Microlab een Academy op, waar workshops worden aangeboden voor makers, creatievelingen en innovators. Martine had al langer het plan om workshops te gaan aanbieden en besloot in Microlab met een workshop Illustratie te starten. “Tijdens de workshop leren mensen om met de hand een verhaal te tekenen en je eigen handschrift te ontdekken. Verschillende technieken en materialen worden behandeld”, aldus Martine.

Bekijk het werk van Martine op haar website: https://puppyeyes-studio.com/hello