Resultaten
do 07 mei 2020

Populaire blauwe Poolse serviezen verkrijgbaar in Urban Shopper bij Blue Story

De nieuwe winkel Blue Story verkoopt de populaire, blauwe handgemaakte serviezen uit de regio Boleslawiec in Polen. Het servies met kenmerkende patroon is internationaal bekend en geliefd bij veel mensen.

Eigenaren Ilona en Chris Kemna, Ilona is van Poolse afkomst, waarderen het servies al jaren en nemen het servies voor vrienden en kennissen mee als ze op familiebezoek gaan in Polen. “Het zijn frisse designs die vrolijkheid brengen op iedere gedekte tafel. In de regio Boleslawiec wordt al eeuwen die hoge kwaliteit aardewerk geproduceerd, dat vakmanschap merk je vandaag de dag nog steeds in alles”, vertelt Chris enthousiast.

Bewuste keuze voor de Urban Shopper

Ilona wilde al langer een eigen winkel openen om het mooie servies uit Polen te verkopen. Ze is erg trots dat ze hier in Eindhoven, waar ze met plezier met hun gezin wonen, de Poolse producten kan laten zien.  De Urban Shopper leek ze al lang een ideale plek om een winkel te openen met dit Poolse servies. “In de Urban Shopper op Strijp-S vind je nog kleine boetiekjes met bijzondere spullen en is het echt leuk om te winkelen”, vertelt Ilona. Toen ze de winkel wilden starten, was er op dat moment geen winkelunit beschikbaar. Na een tijdje wachten ontstond er weer ruimte en is het stel de winkel begonnen.

Duurzame producten

Het servies is heel decoratief voor in huis. Door de specifieke manier van produceren, met lokale klei en twee keer gebakken, is het servies heel sterk, en dus zeer geschikt voor dagelijks intensief gebruik. “Het servies is geschikt voor de oven, magnetron en vaatwasser en het is niet stuk te krijgen. Wij gebruiken het thuis al jaren”, vertelt Ilona. In de collectie bevinden zich ook bakschalen zoals ovenschalen en bakvormen, die jarenlang meegaan. De duurzame producten passen bij veel interieurs en zijn goed met elkaar te combineren. Handig als je later iets aan je collectie toevoegt.

Lange termijn

Per 1 april is de winkel geopend, net in de periode waarin de Urban Shopper gesloten is door het Coronavirus. “We hebben er alle vertrouwen in dat we straks een succesvolle opening zullen hebben, bijvoorbeeld met een event als de Dutch Design week”, vertelt Chris. Chris en Ilona zijn de winkel geopend voor de lange termijn en deze kleine tegenslag vinden ze niet erg. Geïnteresseerden die nu al het servies willen bekijken of kopen kunnen contact zoeken met Blue Story via de website www.bluestory.nl .

Verzamelen

De serviezen voegen echt iets toe aan de variatie aan winkels die de Urban Shopper al rijk is.

“Mensen beginnen vaak met 1-2 kopjes en breiden hun servies dan langzaam uit met meerdere stukken, die uiteindelijk een leven lang meegaan”, aldus Ilona. De producten zijn ook te zien op tv in het programma BinnensteBuiten, daar wordt er vaak mee gekookt. Ze verheugen zich om in contact te komen met mensen die al fan zijn van het servies, of er fan van zullen worden.

Bekijk de website van Blue Story of volg ze via Instagram waar ze regelmatig updates plaatsen: https://www.instagram.com/bluestory_eindhoven/