Resultaten
vr 16 jul 2021

POPEI muzikale huiskamer van Strijp-S

POPEI bestaat inmiddels al 40 jaar en is bij velen bekend als broedplaats voor muzikaal talent. De thuisplek voor jonge muzikanten en iedereen die zichzelf wil ontwikkelen op muzikaal en artistiek vlak op de kop van het klokgebouw aan de kant van het Strijps bultje. “Alles wat wij doen draait om talentontwikkeling.

Zowel in de studio’s als in de horeca ademen wij muzikale en persoonlijke ontwikkeling”, aldus Marc Dirks, verantwoordelijk voor programmering binnen POPEI.

Gastvrije horeca

Het Klokgebouw is al meer dan 10 jaar de thuisplek van het popcentrum voor talentontwikkeling, een groene plek midden in het creatieve hart van Eindhoven. Met de toenemende populariteit van Strijp-S neemt ook het aantal bezoekers en de belangstelling voor POPEI toe. “De horeca, ons eetcafé, is een belangrijke ontmoetingsplek voor onze talenten maar ook voor ondernemers en bedrijven in de omgeving. Door de muzikale huiskamer van Strijp-S te zijn vinden er veel bruikbare verbindingen plaats bij POPEI”, vertelt Linda Ras.

Focus op talentontwikkeling

In de afgelopen periode waarin POPEI regelmatig gesloten was voor bezoekers heeft de organisatie zich bezint op de toekomst en koers van de organisatie. “De coronatijd gaf ook ruimte om na te denken en ideeën voor de toekomst te bedenken. Alles wat wij doen richt zich op talentontwikkeling, daarop willen we ons nóg meer gaan focussen de komende tijd”, aldus Marc. In de horeca, het grote terras buiten, de zalen en studio’s en de programmering zal nog meer te merken zijn dat POPEI bijdraagt aan de ontwikkeling van muzikaal talent.

Gezond en duurzaam

De horeca van POPEI richt zich op een duurzame en gezonde kaart, onder andere door meer plantaardige producten op de kaart te zetten (en steeds meer samen te werken met lokale partijen). Ook in de aankleding van het grote terras is duurzaamheid leidend, je waant je in een groene oase als je bij POPEI op het terras zit. “Ons groene terras is sfeervol maar ook een stuk koeler bij warm weer. Mensen vinden het fijn om in zo’n stedelijke omgeving als Strijp-S juist in het groen te kunnen lunchen. Daarom steken we veel tijd in het onderhouden van ons groen, waar we dagelijks van genieten”, aldus Linda.

Wil je ook een keer komen lunchen of borrelen bij POPEI? Bekijk de actuele kaart en plaats je reservering via deze pagina: https://www.popei.nl/nld/eetcafe