Resultaten
wo 24 apr 2019

Ondernemers leren met en van elkaar op Strijp-S tijdens MKB Kenniscaf├ęs

Hoe blijf je als ondernemer actueel en zorg je dat je kennis bij de tijd is? Wanneer neem je de tijd om zelf iets nieuws te leren, naast je drukke ondernemersbestaan? Waar ontmoet je andere gelijkgestemde ondernemers om mee te sparren over belangrijke vraagstukken?

Ondernemers helpen actueel te blijven

Vanaf mei 2019 start MKB Kenniscafés, een nieuw initiatief met als doel ondernemers helpen om hun ondernemerskennis- en vaardigheden actueel te houden. De samenwerkende partners Rabobank Regio Eindhoven, Fontys Pro Economie, Bliqsem en Founded By All starten een serie van vijf kenniscafés waarin ondernemers van en met elkaar leren over actuele en belangrijke ondernemersthema’s. Hoe houd je je businessmodel onderscheidend? Hoe maak ik zo slim mogelijk gebruik van internetmarketing? Welke kansen biedt duurzaam ondernemen voor mijn onderneming? Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens de MKB Kenniscafés die starten vanaf mei 2019.

Vanaf mei 2019 vinden de kenniscafés voor ondernemers plaats in de bruisende omgeving van Strijp-S. Een groep van zo’n 35 ondernemers gaat samen aan de slag om tijdens vijf kenniscafés de eigen kennis over ondernemen en zakendoen bij te spijkeren én die toe te passen met hulp van de andere ondernemers. Tijdens de praktische avondsessies van 18:00 – 20:30 uur gaan ondernemers aan de slag met de meeste actuele kennis die vanuit Fontys Pro Economie wordt aangereikt. De MKB Kenniscafés worden speciaal voor relaties van de Rabobank, ondernemers op Strijp-S en de ondernemers van Founded By All georganiseerd. Iedere deelnemer betaalt €249,- excl. BTW voor deze snelle manier van kennisvergaring samen met gelijkgestemde ondernemers.

Ondernemers helpen elkaar

Rabobank Regio Eindhoven wil met de MKB Kenniscafés haar relaties ondersteunen bij het verbeteren van de resultaten van de ondernemers door te blijven leren. Het mooie is dat de ondernemers met elkaar tijdens de workshops kunnen sparren over de vraagstukken waar ze mee zitten. De kennis wordt samen vergaard en de ondernemers kunnen elkaar helpen bij de toepassing ervan.

Meer contact met MKB-ondernemers

Voor Fontys Pro Economie, die de kennis verzorgt tijdens de kenniscafés, is de belangrijkste reden om mee te doen om nóg meer in contact te zijn met MKB-ondernemers. Deze groep heeft behoefte om zichzelf continu te blijven verbeteren en te blijven innoveren, alleen weet de weg naar het HBO-onderwijs nog niet altijd te vinden. Fontys Pro Economie, de nieuwe economische ‘deeltijdopleiding’ van Fontys staat juist heel dicht bij het MKB en wil met deze sessies daar waar de kennis direct toegepast kan worden actief zijn. De docenten van Fontys zijn ieder expert op het eigen onderwerp van het kenniscafé en zijn zelf vaak ook actief als ondernemer of in de bedrijfspraktijk. 

Samen leren als de Bliqsem

Bliqsem organiseert de MKB Kenniscafés voor de eerste keer in samenwerking met de betrokken partijen. Het bij elkaar brengen van de verschillende partijen in de innovatieve Brainportregio is een kerntaak van Bliqsem. Bliqsem is onderdeel van de coöperatie Founded By All-in het Klokgebouw op Strijp-S, die ook als netwerkpartner en trainingslocatie een rol heeft in het project. Een bliqsemse samenwerking in de Brainportregio.

Programma en onderwerpen

Het eerste kenniscafé vindt plaats op 23 mei. Het programma bestaat uit een reeks van vijf kenniscafés over de volgende vijf onderwerpen:

  • 23 mei: Business Model Canvas
  • 20 juni: Online marketing
  • 26 september: Branding: De kracht van je merk
  • 31 oktober: Duurzaamheid: hoe levert dit geld op?
  • 28 november: Startup café

Ieder kenniscafé heeft het volgende programma:

  • 18:00 uur - Ontvangst met pizza
  • 18:30 uur – Kennissessie door expert Fontys Pro Economie
  • 19:30 uur – Workshop; in kleine groepen aan de slag
  • 20:30 uur - Borrel en netwerken

Na ieder kenniscafé krijgen de deelnemers een opdracht om de kennis toe te passen op de eigen praktijk. De opdracht wordt ingeleverd via het online leerplatform en iedere opdracht krijgt feedback.

Meer informatie en aanmelden

Interesse in het programma gekregen? Bekijk meer informatie op www.mkbkenniscafe.nl

Aanmelden kan tot 15 mei via de website www.mkbkenniscafe.nl