Resultaten
di 25 mei 2021

Nieuwe plintenregisseurs Strijp-S!

Er wordt volop gebouwd op Strijp-S en de komende tijd worden er veel nieuwe zogenaamde plinten opgeleverd: zichtlocaties op de begane grond van de nieuwe gebouwen met publieksfuncties. Winkels, leisure, horeca en bedrijven die meer levendigheid op Strijp-S gaan brengen.

Plintenregisseurs Tim Hendrikx en Job Koop van ‘MOOI lost op’ zijn ingezet om dit proces in goede banen te leiden, in opdracht van de gezamenlijke vastgoedeigenaren van Strijp-S.

Verleiden

De plintenregisseurs zijn aangesteld om het gebied integraal te bekijken en gezamenlijk met de vastgoedeigenaren tot een goede invulling van de plinten te komen. “Het mooie van Strijp-S is dat het zowel een gevestigde naam is die ondernemers aantrekt, maar tegelijkertijd zijn er veel nieuwe ontwikkelingen wat dus ook weer nieuwe mogelijkheden oplevert. Voor ons als regisseurs, dus van belang dat de eigenaren integraal samenwerken, zodat we de juiste functies op de juiste plek huisvesten. Echt bijzonder dat we nu al merken dat er een grote saamhorigheid is en dat eigenaren bereid zijn huurders elders te vestigen vanwege het gebiedsbelang”, aldus Tim. “Ons vak is verleiden. Hoe kunnen we de eigenaar van een gebouw verleiden om de juiste huurder te kiezen die past bij de visie op het gebied?”, vertelt Job. 

Plintenvisie aanscherpen

Vorig jaar werd een plintenvisie opgesteld waarin duidelijk werd hoe het gebied zich zou kunnen door ontwikkelen passend bij verleden, heden en toekomst. “Waar nodig maken wij de plintenvisie nog wat scherper, bijvoorbeeld door meer in detail te kijken naar een deelgebied zoals de spoorzone of door in fasen te kijken”, aldus Job. De mix van bestaande gebouwen en nieuwe ontwikkelfasen maakt Strijp-S een unieke opdracht voor de plintenregisseurs.

Uniek in NL

Strijp-S is hét voorbeeld van Nederland van mixed-use gebiedsontwikkeling. Waar in het verleden woningbouw nog voorbehouden was aan de bestaande gebouwen, wordt er nu in rap tempo veel woningbouw bijgebouwd. Dit gaat het karakter van Strijp-S veranderen. Verandering is goed, maar dan moet de plint wel echt bruisen. “We zijn druk met leisure en andere functies die levendigheid brengen overdag, maar ook vooral in de avond”, aldus Tim. 

Belangrijkste doel voor het duo is om de spirit van Strijp-S te behouden. Ze hebben eerder gewerkt aan het Hembrugterrein in Zaandam en het Marineterrein in Amsterdam.

Heb je toffe ideeën voor de plint, schroom niet om contact met de heren op te nemen via: job@mooilostop.nl.
Ook staat het huidige aanbod van plintruimtes sinds kort online:
https://strijp-s.nl/vestigingen/?filter=true